Liberalii au stabilit că nu știu cu cine vor să guverneze

Confuzie mare în sediul PNL, acolo unde, după încă o ședință a Biroului Executiv, nu s-a luat nicio decizie legată de direcția spre care se va îndrepta partidul: refacerea alianței cu USR ori colaborare cu PSD. Tot ce am reușit să aflăm de la președintele PNL, Florin Cîțu, este că s-a decis flexibilizarea mandatului pentru negocieri.

0

În urma ședinței, extrem de încinse după cum spun surse politice, Biroul Politic Național al PNL a adoptat propunerea de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu forțele democratice din Parlament. Echipa de negociere va fi condusă de președintele partidului și formată din secretarul general Dan Vîlceanu și liderii Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

În schimb, este mai mult decât evident că în PNL încep să se contureze două tabere: una care își dorește refacerea alianței de guvernare alături de USR și UDMR și o alta care preferă o alianță cu PSD, cei pe care, pana mai ieri, îi considerau a fi „dușmanii“ partidului. Neînțelegerile dintre cele două tabere ar putea să ducă la o nouă ruptură de proporții în PNL, după cea provocată de plecarea taberei Orban.

Facebook Comments