Riscurile de miocardită amână autorizarea vaccinului Moderna pentru adolescenţi

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente - FDA - a anunţat că a amânat autorizarea folosirii vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de Moderna pentru adolescenţi deoarece doreşte să analizeze mai bine riscurile de miocardită care apar după vaccinare.

0

Examinarea datelor privind recomandarea vaccinului Moderna pentru tinerii din grupa de vârstă 12-17 ani ar putea să dureze până în ianuarie 2022, a precizat compania americană. Decizia este motivată de faptul că trebuie analizate riscurile de miocardită care apar după vaccinare după ce s-a constatat că există un risc sporit de inflamaţie a miocardului asociat vaccinurilor anti-Covid-19, inclusiv pentru cel dezvoltat de Moderna, în special în rândul bărbaţilor tineri şi după cea de-a doua doză.
Totuşi, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite, cazurile de miocardită depistate după vaccinarea cu seruri ce au la bază tehnologia ARN mesager sunt „rare şi în general benigne“.

Trebuie precizat că vaccinul anti-Covid-19 produs de către Pfizer/BioNTech a fost autorizat în Statele Unite pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

Facebook Comments