AUR începe procedurile pentru demiterea preşedintelui Iohannis

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, luni, iniţierea procedurilor de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. El spune că referendumul ar putea fi organizat simultan cu alegerile parlamentare anticipate care ar putea fi declanşate odată cu respingerea Guvernului Ciucă.

0

„Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunțam pe 1 septembrie, demiterea lui Florin Cîțu, anunțăm azi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohanis, pentru că o vorbă românească ne spune că peștele se împute de la cap. Este momentul. Au existat două propuneri de premier care nu au întruinit numărul necesar de voturi şi, conform Constituţiei, trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Pentru a economisi banii și nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie să mergem și la referendumul pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și-i vom ruga să semneze. AUR va strânge semnături în ţară şi în Diaspora. În ciuda faptului că preşedintele controlează o parte a sistemului vom merge până la capăt şi sperăm că şi celelalte partide nu se vor lăsa intimidate şi vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Cotroceni să devină cât mai rapid vacant. Invităm toate partidele să se alăture acestui demers”, adaugă Simion.

Liderul AUR a fost însoțit de parlamentari ai fomațiunii, care afișau pancarde pe care scria „Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas. www.josiohannis.ro”. Trebuie precizat însă că, la momentul publicării acestei ştieri, site-ul indicat de reprezentanţii AUR este nefuncţional.

Facebook Comments