Strategia PSD pentru deblocarea crizei politice: Participă, dar nu se bagă!

Deşi, la cele două consultări care au avut loc la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui premier, PSD nu a venit cu nicio propunere, spunând că este obligaţia celor care au generat criza politică să rezolve situaţia, social democraţii au îmbrăcat acum haina responsabilităţii şi fac apel la liderii politici pentru „deblocarea crizei guvernamentale“.

0

Ce înseamnă exact acest lucru nu este deloc clar. Nici măcar preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, n-a putut să explice, şi s-a limitat la a cere liderilor politici ai partidelor parlamentare să facă un pas în spate. „Aşa cum am promis, oamenii politici o să facă un pas înapoi şi, sub coordonarea domnului doctor Alexandru Rafila, vor avea loc mai multe consultări cu partenerii sociali, cei mai afectaţi de pandemie şi de criza energetică. El va fi fi însoţit de mai mulţi specialişti din domeniu, să vedem măsurile care trebuiesc luate cât mai urgent. (…) După aceste întâlniri, doctorul Rafila va veni şi va spune ce a decis împreună cu partenerii sociali.
(…) Fac un apel la toţi liderii politici cu reprezentare parlamentară pentru că deja întindem prea mult răbdarea românilor şi este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna, cea mai proastă decizie este când nu iei o decizie”, a declarat Marcel Ciolacu joi, la sediul partidului.

Liderul PSD a precizat că social democraţii poartă în continuare discuţii cu premierul desemnat, însă a menţionat că prima propunere a PSD a fost învestirea unui guvern de specialişti până la organizarea alegerilor anticipate. Întrebat despre posibilitatea ca PSD să intre la guvernare, Ciolacu a spus că ia în calcul „tot ce este serios pentru deblocarea crizei”.  

Facebook Comments