Cîţu s-a răsucit: Mergem înainte cu guvernul minoritar PNL – UDMR!

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a reuşit, în mai puţin de 48 de ore, să execute o rotaţie politică de 360 de grade, revenind la discursul legat de guvernul minoritar PNL-UDMR. Asta după ce, în urmă cu doar o zi, afirma că trebuie să existe discuţii şi cu USR, despre care spunea că „poate reveni la guvernare“.

0

Cîţu le-a transmis jurnaliştilor că mandatul partidului nu s-a flexibilizat, fiind același mandat care vizează învestirea unui guvern minoritar PNL-UDMR. „PNL a arătat maturitate și responsabilitate, iar celelalte partide spun că nu e de ajuns. Daca celelalte partide înțeleg importanța momentului și că e vorba despre români, să voteze acest guvern minoritar pentru că alte variante nu am văzut. Am văzut un guvern monocolor de la cei de la USR. Aici avem un Guvern format din PNL, UDMR susținut și de minorități, deci este, până acum, cea mai largă susținere pe care a putut să o strângă un partid. Mergem cu acest guvern. PSD nu a vrut la guvernare, nu înleleg discuția despre PSD la guvernare când spui clar de la începutul anului că nu vrei la guvernare, deci e o fractură de logică acolo. Pe partea cealaltă, USR a ieșit de la guvernare, nu înțeleg, iarăși e o fractură de logică.
În acest moment, PNL a făcut o concesie majoră. Președintele PNL a propus o altă persoană pentru funcția de premier. Este această variantă pe masă în acest moment, nu avem ce să discutăm alte variante în acest moment, nu avem mandat“, a declarat joi premierul interimar.

Florin Cîţu a mai spus că lista cu noii miniștri din Guvernul Ciucă va fi gata până sâmbătă.

Facebook Comments