Victorie pentru antivaccinişti: Proiectul certificatului verde obligatoriu la locul de muncă a fost respins de Senat

Proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde Covid pentru personalul medical, dar și în cazul instituțiilor publice, inclusiv Parlamentul, și în clădirile de birouri, a fost respins de către senatori cu 67 de voturi „pentru“, 60 „împotrivă“ şi două abţineri.

0

Dezbaterile pe marginea acestui proiect, susţinut de către Ministerul Sănătăţii, au fost extrem de tensionate, reprezentanţii AUR profitând din plin de ocazie pentru a se da în spectacol. Printre cei mai vocali opozanţi ai proiectului au fost Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, şi Diana Şoşoacă. Aceştia au afirmat că legea este „expresia unui stalinism feroce“ şi au acuzat că ne „întoarcem în dictatură“. Chiar dacă preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul, Diana Șoșoacă a continuat cu vociferările pe toată durata ședinței.

Şi reprezentanţii PSD s-au opus proiectului, Adrian Streinu Cercel susținând că este de acord că trebuie luate măsuri, dar nu este normal ca testarea să se facă pe banii angajaților, iar persoanelor trecute prin boală, dar neînregistrate în sistem să nu li se recunoască acest lucru.

În schimb, senatorii PNL, USR și cei ai UDMR au votat în favoarea proiectului, căruia i-a lipsit un singur vot pentru a fi adoptat. Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților care e decizională.

Facebook Comments