Ionuţ Stroe, apel împotriva valului de ură şi extremism

Deputatul Ionuţ Stroe a făcut recent un apel pe pagina sa oficială de Facebook pentru contribuţii din partea experţilor, organizaţiilor, dar şi a publicului larg pe o temă care devine foarte ascuţită şi prezentă în viaţa noastră publică, nu doar în cea europeană: „Căutăm soluţii pentru oprirea valului de ură şi extremism, care începe să îşi facă simţită prezenţa şi la noi”.

0

Mesajul vine şi în contextul altor luări recente de poziţie ale deputatului doljean pe acest subiect şi al unor momente mai tensionate din Parlamentul României în ultimele săptămâni. Pandemia pare a fi scos la suprafaţă tensiuni în societate, dar şi în mediul politic cu care nu eram obişnuiţi.
Ionuţ Stroe, care este şi Preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat luni la conferinţa „Diversity, inclusiveness and non-discrimination against racism and intolerance in Europe”, organizată la Paris de APCE.
La masa discuţiilor s-au regăsit experţi, reprezentaţi ai mediului academic şi ai organizaţiilor non-guvernamentale, precum şi parlamentari din statele membre. Principalele subiecte abordate au fost rasismul, extremismul şi discriminarea, probleme din ce în ce mai prezente în toate ţările europene. Discuţiile s-au concentrat pe identificarea de soluţii comune aplicabile la scară largă în Europa.

Ionuţ Stroe a adresat celor interesaţi şi două întrebări la care răspunsurile pot fi trimise online: „Discriminarea, ura, rasismul şi extremismul de orice fel nu au ce căuta într-o Românie sigură şi modernă. Tocmai de aceea, vă cer ajutorul:
1) Cum credeţi că ar trebui să luptăm împotriva acestor fenomene?
2) Aţi asistat vreodată sau aţi fost victima unor astfel de comportamente?
Răspunsurile voastre mă vor ajuta să am o viziune mai clară şi vor sta la baza viitoarelor mele acţiuni pentru combaterea acestor probleme”.

Facebook Comments