Zeci de mii de timişoreni rămân în frig. E.On a decis să sisteze furnizarea gazului către societatea de termoficare

Compania E.On va sista marţi furnizarea de gaze către Colterm, societatea de termoficare a municipiului, ca urmare a datoriilor uriaşe înregistrate. În prezent, peste 50.000 de abonaţi la sistemul de încălzire, între care spitalele şi toate şcolile din municipiu, rămân cu caloriferele reci.

0

Directorul interimar al Colterm, Cristian Mitu, a declarat că, în momentul de faţă, societatea ar în depozit 6.400 de tone de cărbune, cantitate suficientă pentru ar acoperi necesarul pentru cel mult şase zile, dacă vor avea gazul cu care să îl ardă. „Suntem în perioada în care achiziţionăm cărbune. Sunt 6.400 de tone de lignit. Avem contracte încheiate cu Movistar. La cărbunele din zona Motru nu au început livrările. Mai avem un contract cu AMV Style, dar încă nu au început livrările. Cu CE Oltenia încă sunt discuţii, pentru că aici este vorba şi de o datorie. (…) Legat de energia electrica, e contract cu Enel, e un contract lunar, suntem cu plăţile în derulare, nu ar trebui să fie probleme“, a spus Cristian Mitu.

Trebuie precizat că societatea de termoficare a Timişoarei este în procedură de insolvenţă, aceasta acumulând datorii de peste 300 de milioane de lei către furnizorii, în special către E.On. Tribunalul Timiş a deschis procedura de insolvenţă a Colterm, faţă de care apar, pe portalul instanţei, cinci creditori.

Facebook Comments