S-a scumpit modernizarea pieței de la Ciupercă

Piețe și Târguri SRL, societatea controlată de Primăria Craiova care administrează piețele din municipiu, a solicitat Consiliului Local (CL) actualizarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare Piața Ciupercă“. Motivul: nu a găsit un constructor la prețul stabilit inițial. Votul în CL se va da în ședința ordinară de joi.

0

Piețe și Târguri SRL a demarat procedura de stabilire a unui constructor pentru modernizarea pieței de la Ciupercă în 2020, când a realizat Studiul de Fezabilitate, din care a reieșit o valoare totală de 515.479,60 lei. A urmat licitația pentru proiectare și execuție, însă fără niciun rezultat, după cum se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre. „În cursul anului 2021 SC Piețe și Târguri Craiova SRL a încercat atribuirea contractului pentru realizarea investiţiei «Modernizare Piaţa Ciupercă» (fazele: proiect tehnic, detalii de execuţie şi execuţia), atât în luna august, cât și în luna septembrie, însă nu a fost depusă nicio ofertă. Lipsa de interes a ofertanţilor a determinat SC Piețe și Târguri Craiova SRL să solicite proiectantului Decarh Proiect SRL, societatea ca a realizat studiul de fezabilitate, actualizarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici, întrucât costurile cu materialele în construcţii au crescut considerabil“, explică societatea.

Devizul actualizat a ajuns la Piețe în data de 11 octombrie, proiectantul stabilind acum că noua valoarea a investiției este de 780.352,94 lei (TVA inclus). Cu 264.873,34 lei mai mult decât se stabilise în urmă cu un an. Din noua valoare, partea de construcții și reprezintă 648.838,42 lei, cu TVA. Durata de realizare a investiției este de 12 luni, din care șase luni pentru proiectare și alte faze și șase luni pentru execuție.

Pentru Piața Ciupercă se propunea execuția unei construcții / hale având destinația de piață agro-alimentară, amplasarea unor construcții anexe ale pieței (birou și grup sanitar) și amenajarea unei platforme împrejmuite pentru depozitarea containerelor de gunoi și a ambalajelor recuperabile. Hala trebuie să fie din structură metalică realizată din profile HEA şi ferme curbe din profile laminate. Construcția mai era prevăzută cu închideri cu panouri de tablă pe latura de vest, cu golurile dintre stâlpi obturate cu grilaje metalice cu lamelă plină tip rulou, cu luminatoare superioare din PVC cu geam simplu și acoperire cu membrană impermeabilă – tip Poliplan.

Facebook Comments