USR se vede făcând parte din Guvernul Ciucă

După apelul liberalilor, care au cerut un „armistiţiu politic“ pentru învestirea, pe termen scurt, a unui guvern minoritar format din PNL şi UMDR, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a transmis că România are nevoie de o majoritate, nu de un armistiţiu şi a precizat că este posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliţie condus de Ciucă.

0

„Din punctul nostru de vedere, al USR, România are nevoie de majoritate care să permită guvernarea României, şi nu de un armistiţiu. Din punctul nostru de vedere, o astfel de majoritate este posibilă de data aceasta. În plus, pentru USR, PNL şi UDMR nu sunt adversari ca să vorbim de un armistiţiu. Noi considerăm că sunt parteneri cu care putem construi împreună şi astăzi am propus din nou premierului desemnat şi colegilor de la PNL soluţii care să ne permită să reconstruim majoritatea. Deci, acest lucru e posibil, e posibil ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliţie condus de premierul Ciucă, dar pentru asta e important să renunţăm la tergiversări care, iată, prelungesc aceste discuţii inutil şi să ne aşezăm la masă ca să găsim împreună şi să construim împreună aceste soluţii. Acesta este apelul pe care eu îl fac şi colegilor de la PNL şi premierului desemnat Ciucă“, a afirmat Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul USR a spus însă că refacerea coaliţiei ar avea în centru, în primul rând, o înţelegere pe proiecte prioritare de măsuri. „Punctul de plecare trebuie să fie un program de guvernare care să cuprindă şi măsuri de criză şi reforme din PNRR şi liniile generale pentru bugetul pe anul viitor“, a adăugat Cioloş.

Facebook Comments