Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a făcut preş în faţa „Marelui Alb“
Restricţiile se opresc în pragul Bisericii

0

Deşi Biserica a fost una dintre principalele voci care s-a opus vaccinării, mulţi preoţi îndemnându-şi pe faţă enoriaşii să se opună imunizării, punând umărul la crearea actualului dezastru pandemic, autorităţile statului afişează aceaşi atitudine umilă faţă de instituţia condusă de PF Daniel. Ultima mostră de servilism vine din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a decis să permită participarea enoriaşilor la slujbele organizate în interiorul bisericilor fără să aibă certificat verde, precum şi fără limită de persoane. Asta în condiţiile în care autorităţile au decis interzicerea organizării de evenimente – nunţi, botezuri etc. – chiar şi dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi. Mai mult, au restricţionat accesul în toate magazinele, barurile şi restaurantele, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor, pentru toate persoanele care nu au certificat verde.
Întrebat de jurnalişti cum justifică faptul că bisericile rămân deschise pentru nevaccinaţi, Raed Arafat a declarat că: „Sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument științific. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de mască obligatorie și distanță de 2 mp între persoane. E o decizie votată la nivelul CNSU și sunt mai multe considerente luate în calcul pe lângă baza științifică oferită către medici. Asta este decizia luată la acest moment“.

Este o palmă extrem de usturătoare pe care autorităţile statului o dau, deopotrivă, românilor vaccinaţi, cărora li se impun restricţii când vine vorba despre evenimente private ori evenimente sportive, dar şi celor care nu s-au vaccinat şi care nu vor mai putea intra în baruri, restaurante ori frizerii.

Facebook Comments