„Ciucă-al nostru“, din nou premier?

Generalul Nicolae Ciucă este propunerea cu care PNL va merge joi la consultările convocate de către preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. Liberalii vizează formarea unui guvern minoritatar, alături de UDMR, fără să includă şi USR. Liberalii sunt primii care se vor prezenta la consultări cu președintele, de la ora 11:00.

0
Nicolae Ciucă, încadrat de deputaţii Ionuţ Stroe şi Ştefan Stoica

Varianta cu Nicolae Ciucă prim-ministru a fost propusă după o discuție în format restrâns între președintele Klaus Iohannis și conducerea PNL. Surse politice, citate de Digi24, spun că liberalii vor vrea să ocupe toate ministerele cu prerogative de avizare, dar și ministere importante precum Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Nicolae Ciucă a mai ocupat funcţia de prim-ministru, ce-i drept doar interimar, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Şi atunci s-a discutat despre varianta ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier a coaliţiei, însă USR s-a opus, considerând că la şefia guvernului ar trebui să fie „un civil“.
Militar de carieră, Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major, a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pe listele PNL, el fiind, în prezent, senator de Dolj,

Facebook Comments