Vâlcea: Aproape 700 de oameni s-au vaccinat într-o zi cu prima doză anti-covid

În judeţul Vâlcea creşte numărul persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19 cu prima doză, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Marţi, 19 octombrie, judeţul Vâlcea a înregistrat o statistică îngrijorătoare a infectaţilor, fiind comunicate 168 de cazuri noi. Ca atare, incidenţa la 14 zile a atins 6,56 rată de infectare.

0

DSP Vâlcea a anunţat marţi, 19 octombrie, că într-o singură zi s-au vaccinat 1.168 de persoane, dintre care 697 au primit prima doză. De asemenea, 57 de persoane au fost vaccinate cu doza nr. 2 şi 414 persoane cu doza 3. „În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 105.783 de persoane. Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât şi la doza nr. 2) este de 193.320, dintre care 155.676 sunt doze de vaccin Pfizer-BioNTech, 4.793sunt doze de vaccin Moderna, 11.617sunt doze de vaccin AstraZeneca şi 21.234 sunt doze de vaccin Janssen”, potrivit acestei instituţii.

Despre accesul cetăţenilor la vaccinare

 „Accesul la vaccinare este permis şi persoanelor vaccinate care au trecut prin boală, condiţia fiind să aibă însă mai mult de şase luni de la efectuarea schemei iniţiale de vaccinare. Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de programare la vaccinare.
Pentru persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeaşi modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile de la DSP Vâlcea.
De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în judeţ şi campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care şi-au exprimat dorinţa de a vaccina cu vaccin anti-COVID-19, cât şi în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea.
Lista medicilor de familie din judeţ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro.
Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, mai arată DSP Vâlcea.

Facebook Comments