Vacanţa de toamnă ar putea fi prelungită cu încă două săptămâni

Autorităţile încearcă să găsească rapid soluţii pentru a stăpâni valul 4 al pandemiei de coronavirus care face ravagii în România de săptămâni bune.

0


După ce, în urmă cu o zi, ţara noastră a atins un record absolut de îmbolnăviri şi decese înregistrate în numai 24 de ore, preşedintele Klaus Iohannis a convocat miercuri o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza Covid-19. Iar una dintre propunerile ce vor fi luat în calcul vine de la ministrul Educației care doreşte o prelungire a vacanței şcolare programate pentru săptămâna viitoare. „Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă“, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Conform propunerii Ministerului Educaţiei, vacanța din învățământul preșcolar și învățământul primar ar urma să fie prelungită cu o săptămână, în timp restul elevilor din învăţământul preuniversitar ar beneficia de două săptămâni în plus de vacanţă.
O decizie în acest sens urmează să fie luată în cadrul discuțiile care au loc la Cotroceni miercuri seara şi la care participă premierul Florin Cîțu, ministrul sănătății Attila Cseke, ministrul de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Facebook Comments