Klaus Iohannis: Dacă vreţi să nu ajungeţi la spital şi să nu ajungeţi la terapie intensivă, vaccinaţi-vă!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara, după şedinţă de lucru cu privind gestionarea pandemiei de Covid-19, că, începând de săptămâna viitoare, autoritățile vor impune noi restricții, cum ar fi limitarea circulației pe timpul nopții ori obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice. Șeful statului a făcut apel la români să se vaccineze în număr cât mai mare deoarece este singura soluție pentru a scăpa de pandemie.

0
Foto: Digi24.ro

„Am discutat despre vaccinare, despre şcoli şi despre restricţii. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura, repet, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu este aşa. Dar haideţi să vedem ce se întâmplă în lume. În Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70% – 80% dintre oameni s-au vaccinat, lucrurile s-au relaxat. Pandemia, practic, nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plin val pandemic. Iar la noi, în România, s-a declanşat o adevărată catastrofă, cu sute şi sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic. Deci, dragi români, dacă vreţi să terminăm cu această pandemie, vaccinaţi-vă! Dacă vreţi să nu ajungeţi la spital şi să nu ajungeţi la terapie intensivă, vaccinaţi-vă!“, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că este nevoie de noi restricții, care vor intra în vigoare începând de săptămâna viitoare. „Începând de luni masca redevine obligatorie peste tot. În interior, în exterior, la şcoală, în târguri şi la cinematograf. Şi dacă vă plimbaţi pe stradă este obligatoriu să aveţi mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii, care vor intra în vigoare de luni. (…) Guvernul va hotărî, în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricţii intră în vigoare, asta după ce Comitetul Naţional şi experţii în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme şi le vor transpune, sigur, şi în limbaj juridic. De exemplu va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei care sigur cu legitimaţie de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi, din păcate, vor avea o sumedenie de restricţii. Aceste lucruri, sigur, se vor îmbunătăţi pe măsură ce lumea înţelege să se vaccineze şi vom scăpa de această pandemie“, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat că, în cadrul ședinței s-a decis ca vacanța de toamnă să fie prelungită cu încă o săptămână, atât pentru ciclul primar, cât şi pentru gimnaziu şi liceu.

Facebook Comments