Deputatul Neaţă: „Propaganda este că am înfrânt pandemia. Adevărul este că oamenii mor fără să mai ajungă la medici”

„Există adevăr şi există propagandă. Adevărul arată într-un singur fel. Propaganda poate avea foarte multe chipuri. Adevărul este simplu. Propaganda este făcută din multe nuanţe. Adevărul nu este înaripat cu interese de partid. Propaganda, da. Adevărul momentului este că România este locul în care mor cei mai mulţi oameni infectaţi cu covid din întreaga lume, raportat la milionul de locuitori”, subliniază într-o postare pe facebook deputatul social-democrat Eugen Neaţă.

0

„Propaganda este că am înfrânt pandemia. Adevărul este că oamenii mor fără să mai ajungă la medici. Mor acasă, mor în salvările care îi duc la spital, mor pe holurile înguste ale spitalelor şi mor în incendii provocate de improvizaţiile cu care ne-am obişnuit. Propaganda spune că suntem pe locurile fruntaşe ale clasamentelor europene la creşteri economice şi că în viitorul de peste gard vor scădea preţurile şi vor creşte veniturile ce n-am mai văzut. Viitorul este roz pentru propaganda guvernamentală din România şi l-am văzut revărsându-se peste oameni cu neruşinare, în pofida adevărului simplu, ameninţător, din facturi.
Factura destinderilor iresponsabile, anunţate ca o victorie personală de câţiva fruntaşi naţionali, trimite zilnic la plată mii de infectaţi şi sute de oameni ucişi de coronavirus. Factura pentru mâncare, pentru îmbrăcăminte, pentru apă, pentru canal, pentru curent electric, pentru căldură, pentru şcoală şi pentru orice altă cheltuială este mai mare cu fiecare zi care trece. Acesta este adevărul. În facturi. Propaganda este mereu alta decât adevărul, din ce în ce mai departe de el. Nu ştiu cui foloseşte acest joc. Există o diplomaţie în promovarea adevărului şi oamenii au învăţat de-a lungul timpului să o tolereze. Propaganda poate atinge însă cote la care răbdarea cedează. Am trăit împreună, pe viu, câteva momente dramatice în ultimele trei decenii de viaţă. Se întâmplă, iată, ca cei aflaţi temporar la cârma ţării să nu înţeleagă nimic din jocul de-a propaganda îndreptată împotriva adevărurilor evidente, pe care le trăiesc cei mulţi. Adevărul este că avem o guvernare care a eşuat complet şi din cauza căreia pătimeşte multă lume în România, chiar acum.”, potrivit deputatului vâlcean.

Facebook Comments