Ajutaţi oamenii, nu-i călcaţi în picioare!

0

„Numai un suflet care se sfâșie de iubire mai poate reabilita lumea asta…”, spunea filozoful si scriitorul român Emil Cioran. Parafrazându-l pe filozof, am putea spune că numai un suflet care iubeste România și românii ar putea să salveze poporul român. De la toate câte s-au abătut asupra lui, începînd cu molima asta cumplită care poarta numele de Covid-19, continuând cu nesiguranța zilei de mâine reflectată în scumpiri ale energiei electrice, ale gazului metan, lipsa locurilor de muncă, închiderea școlilor și culminând cu criza politică prin care trece România azi. Care partid are dreptate și care nu, mai puțin contează pentru că adevărul poate fi ajustat, îmbunătățit, rescris chiar, dacă interesele de partid o cer. Numai oamenii de rând, cei care scriu pe Facebook, cei care își plâng neputincioși morții, cei care vor o normalitate în țara lor pentru a-și crește copiii şi un loc de muncă decent, cei care nu vor să ia locul nimănui cu atât mai puțin al politicienilor din Parlament, doar EI vor ca viețile lor să fie considerate bunul fără de care un stat nu poate exista.
Dar speranța, care știm că moare ultima, e în mare pericol. Și cum n-ar fi, dacă marile partide n-au fost în stare să-și asume rolul de conducător în vremurile astea tulburi. Încearcă USR, dar fără șanse mari de izbândă, audierea miniștrilor a fost „negativă” în comisiile parlamentare. Aici s-a remarcat deputatul Nicu Fălcoi (propunere pentru Ministerul Apărării), iar propunerea pentru Ministerul Sănătății a frizat ridicolul și a jignit bunul simț al românilor. Păi, după ce doamna ministru (demisă) şi-a recunoscut vina de a nu fi pregătit valul 4 (alături de ceilalți guvernanți, bineînțeles), e din nou gata să vină în vârful trebii, ca și cum „îmi pare rău, asta e”! Sigur că e de salutat faptul că USR a încercat să formeze un guvern nou, dar „la vremuri noi, tot noi” nu se poate, mai trebuie schimbat ceva pe ici, pe colo. Și mai e ceva, la care credeam că s-a renunțat: dosarul cu șină. Dar nu, zeci de români sunt ținuți ore în șir la cozi, inclusiv la Craiova, la birourile pentru asistență socială ale primăriilor, pentru a putea beneficia de ajutoarele de încălzire.
PMP cere investiții masive în digitalizarea administrației publice. Este inacceptabil ca în 2021 birocrația să toace nervii și timpul oamenilor. Formularele de ajutor pentru încălzire, de care pot beneficia consumatorii vulnerabili, sunt documente ce pot și trebuie să fie simplificate. Urgent!
De ce e nevoie de documente de 14 pagini, sute de câmpuri şi 75 de coloane de completat, la finalul cărora trebuie să mai precizezi alte 20-25 de documente, multe fiind adeverințe eliberate de administrațiile financiare ale statului?!? De ce statul nu poate ușura viața cetățeanului, nemaiforțându-l să fie cureaua de transmisie dintre stat şi… stat?!? Statul să-și utilizeze propriile lui baze de date și să nu-și mai bată joc de oameni!
Ajutați oamenii fără să-i călcați în picioare! Oare e prea mult pentru cei care v-au pus acolo unde sunteți, domnilor decidenți/ parlamentari, guvernanți?

Facebook Comments