Dan Vîlceanu (PNL): Parlamentarii liberali vor fi prezenţi la votul pentru învestirea Guvernului Cioloş, dar nu vor vota!

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că liberalii vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Cioloş, dar nu vor vota, considerând că nu poţi vota împotriva colegilor cu care ai guvernat şi cu care speră că vor putea guverna în viitor.

0

„Vreau să anunţ public că noi am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este «prezent, nu votez», iar la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm ca, în viitor, să mai putem guverna”, a declarat Dan Vîlceanu în cadrul unei intervenţii la Digi24.
Pe de altă parte, întrebat cum vor realiza liberalii majoritatea, în cazul în care Guvernul Cioloş nu va obţine votul de învestitură, iar preşedintele va chema iarăsi partidele la consultări, secretarul general al PNL a spus că vor exista negocieri cu parlamentarii, fără a nominaliza partidele din care aceştia fac parte. „Noi ne bazăm pe o susţinere pe care o avem şi acum din partea UDMR şi a minorităţilor şi, împreună, strângem 180 de voturi. Ne mai trebuie deci 54 de voturi şi putem avea un guvern. (…) Vom negocia în Parlamentul României cu parlamentari”, a spus Dan Vîlceanu.

Facebook Comments