Noua Zeelandă a vaccinat peste 2,5% din populație într-o singură zi

Noua Zeelandă a reușit să vaccineze, într-o singură zi, mai mult de 2,5% din populaţie în cadrul unui maraton de imunizare contra Covid-19 care s-a bucurat de sprijinul mai mutor celebrităţi, cântăreţi şi politicieni, care s-au alăturat eforturilor autorităților.

0

Maratonul de vaccinare, denumit „super sâmbăta“, viza administrarea a cel puţin 100.000 de doze pe parcursul zilei şi apropierea de ţinta de 90% din populaţie vaccinată, conform agenției de presă Reuters. Evenimentul s-a bucurat însă de un succes neașteptat, astfel că, până seara, autoritățile au reușit administrate a 124.669 de doze, într-o ţară cu numai 4,9 milioane de locuitori.
Punctele de vaccinare au inclus unităţi mobile, centre comunitare, cabinete ale medicilor de familie, farmacii, dar şi restaurante fast-food şi parcuri, unde au fost puse la dispoziţie muzică live, mâncare şi băutură. „Ne-am stabilit o ţintă, am atins-o, dar continuăm“, a spus prim-ministrul Jacinda Ardern la un punct de vaccinare.

În Noua Zeelandă, sâmbătă, au fost raportate doar 41 de cazuri noi de infectare, dintre care 40 la Auckland, cel mai mare oraş al ţării. 62% din populaţia eligibilă, în vârstă de peste 12 ani, a țării era deja vaccinată cu schema completă, iar 83% cu cel puţin o doză. De la mijlocul lui august autoritățile au impus un lockdown pentru limitarea transmiterii variantei Delta. Oficialii au anunțat că vor pune capăt restricţiilor atunci când rata de vaccinare cu schema completă va ajunge la 90%.

Facebook Comments