Spitalul Judeţean din Severin, modernizare de 15 milioane de euro

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Drobeta Turnu Severin va intra în reabilitare. Lucrările presupun modernizare, recompartimentarea unor spaţii interioare şi anveloparea corpului principal de clădire şi sunt executate în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Mehedinţi. Instituţia a demarat în aceste zile şi procedura de achiziţie a lucrărilor.

0

Proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Modernizare, recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică corp C1 a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin“ a fost estimată la valoarea de 62.682.470 lei fără TVA. Adică 74.592.139 de lei cu TVA, echivalentul a 15 milioane de euro. Banii de la UE vin prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul tehnic, detaliile de execuție şi asistenţa tehnică din partea proiectantului au fost estimate la valoarea de 1.841.690,40 lei (fără TVA). Execuţia lucrărilor a fost estimată la 60.840.779,82 lei (fără TVA). Firma care va câştiga licitaţia va avea patru luni la dispoziţie pentru proiectare (inclusiv verificare proiect cu verificatori atestați, obținere avize, acorduri și autorizații) şi 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Ofertele sunt aşteptate până la data de 17 noiembrie. Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ“, unde preţul contează în procent de 90%. Pentru restul de 10% se va ţine cont de durata de garanţie acordată lucrărilor. Termenul minim acceptat este de 60 de luni, punctaj maxim aici urmând să primească firma care va veni cu o perioadă de garanţie de 84 de luni. Ofertantul va trebui să facă şi dovada că a realizat, în ultimii 5 ani, în cadrul unui contract – maxim 3 contracte, lucrări similare din punct de vedere al complexității în domeniul construcțiilor civile, în valoare cumulată de cel puțin 37.000.000 de lei, fără TVA.

Facebook Comments