Dan Vâlceanu: „Guvernarea trebuie să se facă în jurul Partidului Naţional Liberal!“

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, susţine că guvernarea trebuie să se facă în jurul Partidului Naţional Liberal şi consideră că Florin Cîţu ar trebui să rămână premierul propus de liberali.

0
Dan Vâlceanu, alături de Florin Cîţu

„Aş vrea să fie foarte clar principiul – guvernarea se face în jurul PNL, iar premierul şi miniştrii sau reprezentanţii PNL în guvern sunt decişi de Partidul Naţional Liberal şi de nimeni altcineva. (…) „PNL va susţine ce doreşte PNL, nu ce vede la televizor. Nu vorba de a se sacrifica nimeni. PNL îşi desemnează premierul. (…) Sunt convins că cei de la USR îşi vor găsi un sprijin în aliaţii lor de la PSD -AUR şi dacă nu-l găsesc intrăm în procedura constituţională şi toată lumea sper să treacă peste perioada asta cât mai repede“, a declarat Vîlceanu.
Acesta spune că, din punctul său de vedere, Florin Cîţu trebuie să rămână propunerea de premier a partidului. „Din punctul meu de vedere, nu trebuie să se schimbe. Am avut un Congres acum două săptămâni jumătate. Florin Cîţu este preşedintele PNL şi înţeleg dorinţa celor de la USR de a destabiliza PNL, dar nu se va întâmpla asta“, a afirmat ministrul interimar al Finanţelor.

Liberalii din Biroul Executiv se reunesc vineri într-o videoconferinţă pentru a luat o decizie cu privire la formarea noului Guvern, după întâlnirea premierului desemnat, Dacian Cioloş, cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Facebook Comments