Florin Cîțu îl trimite pe Cioloș să negocieze cu „partenerii de la moțiune“, PSD și AUR

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului, că USR și Dacian Cioloș trebuie să negocieze învestirea unui guvern cu „partenerii de la moțiune“, respectiv PSD și AUR. Premierul interimar a mai spus că responsabilitatea formării unui nou guvern revine coaliției care a dat jos guvernul pe care l-a condus.

0

„Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a fost demis printr-o moțiune de cenzură, iar USR este parte a acestei majorități, alături de PSD și AUR, care a strâns în Parlament 281 de voturi. Votul pentru moțiune este unul politic și arată că o majoritate formată din PSD, USR și AUR s-a unit în jurul unor principii, valori și obiective. Primul demers al acestei majorități a fost sancționarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic al USR a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate după alegerile parlamentare. Votul USR a fost definitoriu în demiterea guvernului. Astfel, răspunderea politică în fața românilor, revine, în principal, USR și, în subsidiar, alianței PSD – USR – AUR. Responsabilitatea formării unui nou guvern revine astfel coaliției care a dărâmat un guvern, adică celor de la PSD – USR – AUR. Negocierile pentru formarea unui nou guvern trebuiesc făcute în logica acțiunilor politice deja realizate. Primul ministru desemnat Dacian Cioloș are datoria morală față de români să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR.
Biroul Executiv al PNL decide că îi solicită lui Dacian Cioloș și USR să facă întâi discuții cu cele două partide cu care a reușit să facă o majoritate la moțiunea de cenzură pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii guvernului. Dacă prmierul desemnat Dacian Cioloș nu va reuși să adune majoritatea necesară, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor responsabile, exceptând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români“, a declarat Cîțu, care a adăugat că singura variantă luată în calcul de către liberali este construirea unui guvern în jurul PNL.

Decizia liberalilor nu reprezintă însă o surpriză, mai ales că Florin Cîțu a declarat în dese rânduri că USR trebuie să caute sprijin la PSD și AUR, mai ales că așa cum s-a văzut la moțiune, cele trei patride au majoritate în Parlament.

Facebook Comments