„Dosarul cu şină“ va deveni o amintire

Românii ar putea scăpa, în curând, de celebrul „dosar cu şină“, de multe ori singura legătură dintre cetăţeni şi instituţiile statului. Asta după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri - 13 octombrie, un proiect de lege prin care interzice instituţiilor publice să solicite copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului.

0

Concret, proiectul de lege prevede că „se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale“. În schimb, instituțiile pot cere respectivele documente, în format electronic, de la instituțiile ce le-au emis, cu acordul expres al beneficiarului.
Iniţiativa legislativă, care fusese adoptată deja de Senat, a fost susţinută de 291 de deputaţi, un singur vot fiind „împotrivă“. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Facebook Comments