Florin Cîţu, preşedinte PNL: Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură – PSD și AUR!

0

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi premierul interimar, a reacţionat, printr-o postare pe pagina sa de facebook, la anunţul că Dacian Cioloş a fost desemnat să formeze un guvern. Liderul liberal anunţă, ironic, că preşedintele USR are acum ocazia să poarte negocieri cu „partenerii de la moţiunie“, respectiv PSD şi AUR. Cîţu adaugă faptul că PNL va discuta cu premierul desemnat abia după ce acesta „va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură“.
„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN“, a anunţat Florin Cîţu.

Reamintim că Guvernul Cîţu a fost demis în urmă cu o săptămână printr-o moţiune de cenzură depusă de PSD şi votată de către USR şi AUR. Împreună, cele trei partide au strâns 281 de voturi.  

Facebook Comments