Breaking news: Dacian Cioloş, propunerea preşedintelui pentru poziţia de premier desemnat

0

Dacian Cioloş, liderul USR, este propunerea de premier desemnat. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Klaus Iohannis la finalul seriei de consultări cu partidele politice.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.
Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR“, a scris, pe pagina sa de facebook, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a mai ocupat poziţia de premier în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017 atunci când a conduc un guvern tehnocrat, fiind sprijinit în Parlament de către PSD.

Facebook Comments