Clariant încheie campania de recoltare din 2021 cu 20 de parteneri noi şi 80.000 tone de paie colectate

Compania Clariant continuă să îşi extindă lanţul de aprovizionare cu materie primă şi a încheiat cea de-a 4-a campanie de recoltare, desfăşurată în colaborare cu fermierii locali. Demersul s-a bucurat, şi de această dată, de un real succes, iar 20 de noi parteneri au devenit furnizori pe termen lung.

0

Fabrica din comuna Podari, judeţul Dolj, va procesa anual 250.000 de tone de paie de cereale, pentru producţia a 50.000 de tone de etanol celulozic. Una dintre priorităţile Clariant este aceea de a susţine dezvoltarea comunităţii locale, dar şi a regiunii în ansamblu, prin încheierea de contracte multi-anuale pentru furnizarea de paie, dar şi pentru servicii conexe, precum balotare, transport şi depozitare. Din 2018, atunci când a avut loc prima campanie şi până în prezent, reţeaua de colaboratori a companiei a crescut în mod constant, iar acum numără peste 300 de fermieri care asigură, parţial sau integral, operaţiunile necesare.
Acceptând oferta Clariant, agricultorii din diferite regiuni ale ţării au posibilitatea de a obţine venituri suplimentare dintr-o resursă disponibilă din abundenţă, însă altfel lipsită de valoare adăugată şi pot beneficia de stabilitatea dată de colaborarea pe termen lung cu o companie de talie internaţională, precum şi de accesbilitate – întrucât nu există un prag minim din punct de vedere al cantităţii de paie furnizate sau al numărului de hectare alocate. În acelaşi timp, există şi beneficii de ordin tehnic: terenurile sunt eliberate rapid, costurile scad, iar fermierii se pot concentra pe activităţile de pregătire a noilor culturi.
„Ne-am propus să venim cu o ofertă atractivă pentru toţi fermierii români, indiferent de regiunea în care se află, de suprafaţa pe care o cultivă sau de tipul de servicii pentru care optează. Ne aflăm la finalul celei de-a 4-a campanii, iar producţia a fost peste medie. Le mulţumim tuturor celor care ni s-au alăturat până acum şi îi asigur că vom rămâne un partener pe care se pot baza”, a declarat Paul Popescu, manager de achiziţii materii prime şi logistică în cadrul Clariant România.

Investiţia Clariant din Podari este una dintre cele mai mari investiţii de tip greenfield aflată în derulare, în sud-vestul României. Prin tehnologia inovativă sunliquid®, recunoscută şi premiată la nivel internaţional, fabrica va procesa anual, la capacitate maximă, peste 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic. Finalizarea fabricii este preconizată pentru finalul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producţia.

Facebook Comments