Premierul Cîțu la Vâlcea: „Eu sunt astăzi aici să vă spun că Tigveni-Râmnicu Vâlcea va fi drum expres”

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, cu prilejul unei vizite în județul Vâcea, că municipiul Râmnicu Vâlcea va fi legat de autostrada Sibiu-Pitești printr-un drum expres care va fi gata odată cu autostrada și nu prin modernizarea DN 73C, așa cum anunțase fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. El a precizat mai multe surse de finanțare pentru proiectele de infrastructură rutieră dar și feroviară, inclusiv prin controversatul program „Anghel Saligny”.

0

”Tigveni-Râmnicu Vâlcea va fi drum expres. A fost  drum expres, după   aceea fost modificat. Eu sunt astăzi aici  să vă spun că Tigveni-Râmnicu Vâlcea va fi drum expres.  De aceea aici este și  ministrul  Finanțelor care este și ministru interimar al Transporturilor.  Vom merge din nou la  proiectul tehnic și, așa cum acest drum a fost drum expres în  variantele inițiale, va redeveni drum expres. Și vom avea și finanțarea necesară.”, a dat asigurări Cîțu.

Premierul a mai vorbit și despre  tronsonul Calafat-Lugoj, opinând că, pentru  ca acest proiect să fie finanțat, trebuie scurtată perioada studiului de fezbilitate care durează de patru ani, precum și despre drumul expres  Craiova-Pitești al cărui termen de finalizare a fost prelungit până anul viitor.

Începând de joi, 23 septembrie, se   pot să depună cereri în online pentru PNI „Anghel Saligny”

Florin Cîțu a precizat  că pentru proiectele de infrastructură rutieră există mai multe surse de finanțare: „Pentru aceste proiecte de infrastructră  voi asigura finanțare. În perioada imediat următoare avem trei surse mari de finanțare.   Luni vom aproba PNRR, reprezentantul Comisiei Europene vine la București pentru a semna PNRR și acolo sunt proiecte de infrastructură,  și o mare parte din ele în Oltenia, infrastructură rutieră și feroviară, vorbim e 97 miliarde de euro.  Sunt banii în proiecte europene pentru transport și aici e foarte imortant să se vină  cu proiecte. Binînțeles avem  Programul  Naţional de Investiţii (PNI)  care a fost aprobat, normele sunt deja Monitorul  Oficial  și de astăzi( 23 septembrie n.r.),  toți care vor  să finanțeze proiecte PNI pot să depună cereri în online. În PNI  avem infrastrură care nu poate  să  fie finanțată  nici  prin PNRR nici din fonduri europene, avem drumuri județene și comunale așa cum a fost scris în programul  de guvernare.

Așadar  avem proiecte, avem  surse de finanțare,  discuția  aceasta  o voi face în toate regiunile”, a anunțat premierul.  

Facebook Comments