Senatorul Claudia Banu: „Este nevoie de continuarea unor măsuri de protecţie în şcoli”

Senatorul PNL Claudia Banu a anunţat că luni, 21 septembrie, în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din cadrul Senatului au fost respinse mai multe sesizări ce vizau contestarea măsurilor privind activitatea desfăşurată în şcoli în condiţii de pandemie. Parlamentarul vâlcean a motivat că actualele prevederi sunt metode de prevenţie pentru siguranţa copiilor, ca atare este necesară menţinerea acestora.

0

„La Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din cadrul Senatului, am analizat o serie de sesizări care aveau ca obiect contestarea măsurilor privind activitatea desfăşurată în unităţile de învăţământ. Eliminarea obligativităţii purtării măştii, accesul liber al persoanelor nevaccinate, interzicerea vaccinării la persoanele sub 18 ani, eliminarea oricărui tip de testare Covid în şcoli, sunt doar câteva din solicitările transmise şi pe care le-am respins. În cele ce urmează am să explic şi de ce.

Apreciez că prioritatea noastră este menţinerea şcolilor deschise cât mai mult timp posibil şi oferirea posibilităţii de învăţământ în format fizic. În acelaşi timp, avem în vedere ca activităţile acestor copii să fie desfăşurate în siguranţă. Ca atare, este nevoie de continuarea unor măsuri de protecţie în aşa fel încât să oprim transmiterea virusului la copiii noştri.

De asemenea, pentru activităţile sportive, acestea vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spaţiu deschis, iar pentru cele în spaţii închise se va decide în funcţie de incidenţa din comunitatea respectivă dacă se pot desfăşura în spaţii închise sau nu.

Aceste măsuri sunt luate la recomandarea specialiştilor care analizează situaţia epidemiologică din ţara noastră. Am considerat că sesizările sunt lipsite de argumente şi ca urmare am refuzat categoric audierea, în regim de urgenţă, în comisie, a prim-ministrului Florin Cîţu, a domnului Raed Arafat, a miniştrilor următoarelor ministere: Educaţie, Afacerile Interne, Sănătate, precum şi a şefilor tuturor Direcţiilor de sănătate publică cu privire la eliminarea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în unităţile de învăţământ.

Sper ca toată lumea să înţeleagă că acestea sunt măsuri de prevenţie pentru siguranţa copiilor. Acesta este punctul meu de vedere. În acelaşi timp, doresc să vă consult. Cei interesaţi de subiect şi cei care doriţi să vă faceţi cunoscut punctul de vedere, vă rog să comentaţi sau să îmi trimiteţi un mesaj în privat. Aştept şi vă mulţumesc pentru interacţiune!”, potrivit anunţului pe care Cludia Banu l-a făcut pe pagina sa online.

Facebook Comments