Rm.Vâlcea: Teatrul Anton Pann prezintă în această săptămână trei spectacole

„O dată cu deschiderea stagiunii 2021-2022, eveniment care a avut loc pe 9 şi 10 septembrie, cu o comedie celebră în regia cunoscutei actriţe Daniela Nane- «WHO’S WHO sau Minciuna nu are picioare atât de lungi», Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea vă propune o serie de spectacole care au intrat deja în repertoriul acestei instituţii”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei teatrale vâlcene.

0

Jocul de-a măcelul. Un spectacol de top şi de referinţă al Teatrului Anton Pann este „Jocul de-a măcelul”. Reprezentaţia acestui spectacol va avea loc duminică 26 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare. Cu un decor de excepţie realizat de Adrian Damian, unul dintre cei mai în vogă şi titraţi scenografi din generaţia tânără, cel care a urcat de mai multe ori  pe scena Galei Premiilor UNITER, cu nişte actori extrem de talentaţi şi cu o regie bine pusă la punct a unui cunoscut şi la fel de tânăr vizionar, Alexandru Nagy, „Jocul de-a măcelul” rămâne unul dintre spectacolele a căror construcţie este impecabilă. Impecabilă este şi descrierea dramaturgului Eugéne Ionesco, care a reuşit să surprindă atât de bine, încă de acum cincizeci de ani, absurdul reacţiilor umane în faţa unui pericol iminent, dar invizibil, în faţa unui virus. Tema abordată în spectacol seamănă izbitor cu realitatea epidemiei de coronavirus, realitate pe care o trăim şi noi la ora actuală. Acesta este unul dintre cele trei spectacole care se vor juca în săptămâna aceasta pe scena Teatrului Anton Pann”, precizează comunicatul Teatrului Anton Pann.

Paso Doble. Un alt spectacol care s-a bucurat de succes şi care tratează, la fel, o temă atât de actuală, bullying-ul în şcoli, este „Paso Doble”. Dacă vreţi să vedeţi povestea dintre Amalia, o studentă la psihologie şi Lucia, o tânără internată într-un sanatoriu psihiatric în urma unei tentative de sinucidere, cauzată de faptul că fusese victima unei campanii de bullying, sunteţi aşteptaţi joi, 23 septembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Regizorul acestui spectacol, cunoscutul actor Tache Florescu, împreună cu dramaturgul Cristi Nedelcu şi cu echipa de actori, fac din Paso Doble un spectacol extrem de emoţionant. Veţi simţi pe pielea dumneavoastră ce însemnă bullying şi unde poate duce această stare de tensiune şi interiorizare.

Aventurile lui Goe şi Bubico. Conducerea Teatrului Anton Pann se preocupă constant ca în repertoriul de spectacole să fie incluse şi spectacole pentru copii. Cei mici sunt invitaţi sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 11.30, la matineu. În Sala Mare ei vor vedea sau revedea spectacolul „Aventurile lui Goe şi Bubico”. Regizoarea Diana Ligi a construit acest spectacol pe înţelesul celor mici, încât ei să înţeleagă ce este respectul. Vor vedea cum celebrele personaje din schiţele lui Caragiale, Goe şi Bubico, au greşit şi cum până la urmă îşi vor cere scuze.

Aşadar, trei spectacole în această săptămână în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Invitaţia fiind făcută, sunteţi aşteptaţi la teatru!”, potrivit aceluiaşi comunicat. 

Facebook Comments