Ludovîţu, dilema PNL Vâlcea la Congres

0

Mai sunt câteva  zile până la  Congresul Partidului Naţional Liberal şi cică Organizaţia de la Vâlcea nu se decisese până marţi, 21 septembrie, dacă va vota cu Orban sau Cîţu.  Bun,  e nevoie de o strategie, dacă greşesc şeful?  Mult mai asumaţi s-au dovedit senatoarea  Claudia Banu, care s-a afişat în grupul de susţinători ai lui Orban care  au lansat „Apelul  pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale”, şi preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, cel  care s-a dat de partea lui Cîţu,  deşi se zvonise  că el şi premierul sunt la cuţite (chestii, socoteli, nu detaliem acum).

În urmă cu o săptămână, Comitetul Director Judeţean al PNL Vâlcea votase  „la indigo” cele două moţiuni: 75 de voturi ”pentru”, 1 „împotrivă” şi câte 9 voturi nule. A naibii potriveală; din condei, ar zice unii, dar ia mai bine să credem noi în coincidenţe! Însă joaca asta  de-a votul moţiunilor prin organizaţii este distracţie curată, mai  ales dacă e privită de pe margine. De fapt, „urma alege” pe 25 septembrie.

Statutul lasă la mâna preşedinţilor de organizaţii judeţene  desemnarea delegaţilor la congres. Se aude că Organizaţia Râmnicu Vâlcea, condusă de rebelul Pîrvulescu, nu a primit niciun delegat, deşi în naivitatea sa acesta  propusese  vreo 30. Dar 19 membri ai PNL Râmnicu Vâlcea fac parte şi din  Biroul  Permanent Judeţean, care, teoretic, ar  trebui să meargă la Bucureşti. Hm, mai vedem! Foarte posibil ca domnul Buican să îi lase acasă  pe câţiva dintre ei. Poate că  şi pe Pîrvulescu Virgil, care a reuşit ca într-un timp record să treacă la categoria „elemente duşmănoase”. 

Până ca Orban sau Cîţu să beneficieze de graţiile liberalilor vâlceni, s-a întâmplat că mai întîi au dat. Adică, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a fost (re, re)ales în funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor. Ce-o fi contat mai mult, vocea sau talentul? Şi cum se va întoarce, oare, favorul?     

Facebook Comments