„Super Rally“ revine la Craiova! Se închide centrul oraşului

Campionatul Național de Super Rally revine la Craiova, după o pauză de un an cauzată de pandemie. Cea de-a patra etapă se va desfășura, vineri şi sâmbătă, pe străzile din centrul municipiului, cu participarea a 31 de concurenți.

0

Lider în clasamentul anual, Jerome France şi-a confirmat prezența cu monopostul Formula Renault. Tot în cadrul clasei 5B Monoposturi va concura și Aurelian Andronache, cu un SpeedCar GT, lista monoposturilor fiind completată de Emil Ghinea, la volanul unui Norma M20F.
„Evenimentul va răsuna și în afara României, prin prezența francezilor Jerome France și Didier Balcaen (Mitjet 1300), precum și a bulgarului Evgeny Yankov (Subaru Impreza). Super Rally reprezintă un show automobilistic, unde piloți din diferite discipline motorsport intră în cursa contra cronometru pe circuitul stradal amenajat în centrul orașului. A patra etapă a campionatului se desfășoară la Craiova, acolo unde, în 2017, a avut loc etapa-pilot. Promotorul campionatului, Mihai Leu, promite un show automobilistic, presărat cu capcane de-a lungul traseului. Astfel, concursul devine o combinație între viteză și îndemănare, fiecare abatere de la traseu fiind penalizată“, a anunţat Primăria Craiova.
Mihai Leu va participa și el la concurs, la volanul unui Ferrari 458 Challenge. Leu luptă pentru poziția a doua pe podiumul clasamentului general anual.

Vineri vor fi prezentate echipajele

Evenimentul va începe vineri, 10 septembrie, când concurenții vor sosi pentru prezentare în Piața „Mihai Viteazu“. Parcul Service se va deschide începând cu ora 19.00, traficul din zonă fiind restricționat pentru amenajarea traseului. Concursul va avea loc sâmbătă, 11 septembrie, prima manșă de recunoașteri fiind programată la ora 08:30, pe strada A.I. Cuza din centrul orașului.

Concursul va consta în trei manșe:

Manșa I Calificări – primii 12 clasați vor intra în Manșa II Finală;

Manșa II Finală – concurenții vor lua startul pentru stabilirea clasamentului Open, al cărei premiere va avea loc la finalul manșei;

Manșa III Calificări – concurenții ce nu s-au clasat în finală vor parcurge din nou traseul pentru stabilirea clasamentului pe clase și grupe.

Competiția va fi transmisă în direct pe Look Sport Plus și pe platforma de Facebook, pe pagina Campionatului – Super Rally Craiova, dar și a Federației Române de Automobilism Sportiv.

Se închide circulaţia

„Super Rally“ va închide circulaţia în centrul Craiovei, după cum urmează: de vineri, începând cu ora 10.00, până sâmbătă, la ora 21.00, pe strada A.I. Cuza, în zona Pasajului Universității; sâmbătă, începând cu orele 01:00 până la orele 21:00, pe următoarele străzi: A.I. Cuza, între strada T. Aman până cu 50 de metri după intersecția cu bulevardul Carol I (50 m după intersecția cu pasajul Universității), strada Arieș între strada România Muncitoare și strada A.I. Cuza, bulevardul Carol I – porțiunea care trece pe deasupra pasajului Universității până la intersecția cu Calea București, Calea București – 50 de metri în dreptul Pasajului Universității, doar sensul spre București, o porțiune din strada Eugen Carada, o porțiune din strada C.D Fortunescu, o porțiune din strada Frații Buzești. Sâmbătă nu vor circula tramvaiele. Traseele 100, 101 şi 102 vor fi însă deservite de autobuze.

Facebook Comments