Vine valul 4 peste Dolj?

Situaţie îngrijorătoare în judeţul Dolj, din cauza cazurilor noi de COVID-19. Zilnic sunt raportate din ce în ce mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus, în timp ce paturile de la terapie intensivă încep să se umplă. Prefectura Dolj a raportat, miercuri, 79 de cazuri noi de Covid, din 745 de teste efectuate. Este vorba de cazuri depistate în ultimele 24 de ore. În acelaşi timp, la ATI sunt deja internaţi 24 de pacienţi, iar tredul este crescător.

0

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, spre exemplu, 15 din cele 20 de paturi disponibile pentru pacienţii care necesită terapie intensivă în urma infectării cu Covid-19 erau ocupate de marţi. Şi acesta este numărul maxim de paturi din ATI. O parte din pacienţii internaţi provin însă din celelalte judeţe ale Olteniei, ba chiar şi din Teleorman. În total, în Dolj au fost confirmate de la începutul pandemiei 27.463 de cazuri şi au fost înregistrate 645 de decese. Ultimul chiar marţi.

24 de focare de coronavirus sunt raportate în Dolj, iar unele localităţi au intrat deja în „zona roşie“, după incidenţa cazurilor la mia de locuitori. Incidenţa record este în oraşul Bechet – 7,5 cazuri la mia de locuitori. Urbea de la malul Dunării are aproape 4.000 de locuitori. Peste trei cazuri la mia de locuitori se mai înregistrează în comunele Vîrtop – 3,55 şi Bârca – 3,41. La Craiova, incidenţa cazurilor de COVID-19 raportată miercuri este de 0,81.

Facebook Comments