Vâlcea: Au început lucrările la Clinica de Radioterapie şi Imagistică

Pacienţii cu problem oncologice din judeţul Vâlcea nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte judeţe pentru tratamentul cu radioterapie, precum şi pentru alte investigaţii de profil. În data de 25 august 2021, au fost demarate lucrările la Clinica de Radioterapie şi Imagistică, prima de acest gen din Vâlcea, o clădire nouă care se va construi în curtea Maternităţii din Râmnicu Vâlcea. Termenul prevăzut în autorizaţia de construire este de 24 de luni.

0

Startul lucrărilor a fost dat în prezenţa conducerii CJ Vâlcea, a investitorului, a reprezentanţilor firmei constructoare, precum şi a conducerii SJU Vâlcea. „Realizarea acestei investiţii, cu o valoare estimată de aproape 8 milioane de euro, este un nou pas logic, natural, al unui proces iniţiat prin aprobarea în unanimitate de către consilierii judeţeni a concesionării unui teren viran, neutilizat în prezent, din curtea Maternităţii din Râmnicu Vâlcea.
Potrivit informaţiilor furnizate de investitor, noul centru va oferi servicii medicale de diagnosticare, monitorizare evoluţie boală şi tratament, servicii medicale de nivel european, care vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie.
Un alt avantaj îl reprezintă crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul derulării investiţiei), cât şi cu caracter permanent (pe durata existenţei unităţii medicale), pentru că aici vor lucra medici, fizicieni, asistenţi medicali, infirmiere, dar şi personal administrativ şi de curăţenie. După finalizarea construcţiei, clinica va fi dotată cu aparatură de radiologie şi echipamente medicale de înaltă performanţă: mamograf, RMN, scintigrafie/SPECT-CT, accelerator liniar şi altele”, potrivit unui anunţ al Consiliului Judeţean Vâlcea.

Facebook Comments