Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu, codaş la execuţia bugetară

Premierul Florin Cîţu a publicat vineri un tabel care arată execuţia bugetară a fiecărui minister după primele şase luni ale anului. Astfel, conform cifrelor prezentate de premier, Ministerul Justiţiei şi cel al al Muncii au avut o execuţie bugetară de 96%, fiind pe primul loc. La polul opus, la coada clasamentului apare Ministerul Energia, condus de Virgil popescu, cu o execuţie bugerară de doar 28%.

0

Printre ministerele care s-au descurcat bine la acest capitol apar şi Educaţia (95%), Finanţele (95%) şi Afacerile Interne (94). În schimb, execuţii slabe au înregistrat, pe lângă Ministerul Energiei, şi Economia (46%) Cercetarea (64%), Mediul (67%) dar şi Ministerul Transporturilor, care are o execuţie bugetară de 73%. Pe totalul bugetului de stat, execuţia la şase luni este de 84%, potrivit postării premierului Florin Cîţu.

Trebuie precizat că, deşi ministerul pe care îl conduce se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte execuţia bugetară şi, în plus, pare să fi scăpat total de sub control preţul gazelor şi al energiei electrice, scaunul ministrului Virgil Popescu este sigur. Asta pentru că, dincolo de faptul că este unul dintre cei mai aprigi susţinători ai premierului Florin Cîţu, severineanul Virgil Popescu se bucură şi de sprijinul Palatului Cotroceni, un „criteriu“ esenţial în guvernarea liberală din ultimii doi ani.  

Facebook Comments