Stadionul Tineretului ar putea fi transformat în complex sportiv cu finanţare de la CNI

Compania Naţională de Investiţii a inclus pe lista sinteză proiectul complexului sportiv care va fi construit pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului din Craiova. Valoarea proiectului, care prevede realizarea unei arene multifuncţionale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiţii internaţionale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

0

„O veste importantă a venit de la Compania Naţională de Investiţii. Stadionul Tineretului a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanţate din bugetul CNI. Răspunsul vine ca urmare a demersurilor iniţiate de Consiliul Judeţean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Carol Eduard Novak, dar şi după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinaţia pe care o va avea suprafaţa stadionului: arenă sportivă multifuncţională. Suntem încrezători că vom reuşi să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internaţional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărăşescu» şi Sala Polivalentă“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Judeţean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism şi un teren multifuncţional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică şi haltere, toate întrunind condiţiile necesare pentru organizarea competiţiilor naţionale şi internaţionale. De asemenea, va fi amenajată o piaţă de acces pietonal, prevăzută cu spaţii verzi, vor fi create parcări subterane şi supraterane, dar şi zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role şi biciclete. Investiţia vizează un teren cu suprafaţa totală de 20.704 metri pătraţi, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019, în timp ce suprafaţa desfăşurată a construcţiilor care vor fi realizate va depăşi 10.000 de metri pătraţi.

Investiţia „Construire Complex Sportiv «Stadionul Tineretului» Craiova, Bulevardul Ştirbei Vodă, nr. 9, municipiul Craiova“ a fost inclusă de către CNI pe Lista sinteză a subprogramului „Complexuri sportive“, aprobată prin ordinul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei nr. 931/05.07.2021.

Facebook Comments