Din ciclul: să faci ce spune primarul, nu ce face el
Pupăză de la Cârcea, acuzat că a încălcat legea şi propriile dispoziţii

Valerică Pupăză, edilul comunei Cârcea, de departe cea mai bogată primărie din Zona Metropolitană Craiova, este acuzat că a încălcat legea, dar şi propriile dispoziţii. Conform deputatului USR Daniel Gheba, primarul Pupăză, unul dintre liderii importanţi ai PSD Dolj, a aruncat deşeurile provenite de la modernizarea propriei vile la o groapă de gunoi pe care tot el a închis-o. Şi, ca scenariul să fie complet, toate astea s-au realizat, susţine parlamentarul userist, cu ajutorul unor utilaje care aparţin administraţiei Cârcea.

0

Unul dintre cei mai influenţi primari din judeţul Dolj şi unul dintre liderii importanţi ai PSD Dolj, Valerică Pupăză şi-a cultivat, de-a lungul anilor, imaginea unui gospodar desăvârşit care, prin muncă şi implicare, a transformat localitatea pe care o păstoreşte într-una dintre cele mai bogate şi prospere comune din judeţ. Totuşi, cum nu tot ce zboară se mănâncă, primarul Pupăză dovedeşte că suferă şi el, în aceeaşi măsură ca mai toţi edilii mioritici, de o boală grea a societăţii româneşti – cea a vătafului care se situează deasupra regulilor.

Valerică Pupăză

Deputat USR, transformat în detectiv

Scandalul care îl vizeză pe Valerică Pupăză a pornit de la deputatul USR de Dolj Daniel Gheba, care susţine că primarul comunei Cârcea a comis o serie de ilegalităţi. „Primarul PSD Pupăză Valerică, din Comuna Cârcea, aruncă ilegal deşeuri din construcţii provenite de la casa pe care şi-o renovează, la o groapă de gunoi închisă chiar de primăria pe care o conduce. Localnicii asistă neputincioşi la abuzurile primarului care, de un an de zile, folosindu-se de utilajele administraţiei locale (tractor şi buldoexcavator), îşi aruncă deşeurile din propria curte la o groapă de gunoi ilegală din preajma caselor.
Pentru că locuitorii din Comuna Cârcea mi-au adus la cunoştinţă că domnul primar Pupăză aruncă în mod ilegal deşeuri, vineri seara (23 iulie – n.red.), am făcut o vizită în zonă. Am constatat cu stupoare că utilajele administraţiei Cârcea au fost din nou scoase la treabă şi de această dată pentru propriile interese ale primarului de la PSD.
Mai mult, deşeurile primarului sunt folosite pentru acoperirea gunoiului menajer şi a altor tipuri de deşeuri (electronice, textile sau plastice) depozitate ilegal acolo, cel mai probabil cu acordul dumnealui.
Consecinţele acţiunilor iresponsabile ale edilului Comunei Cârcea se răsfrâng asupra locuitorilor din proximitatea gropii, prin mirosurile specifice gropilor de gunoi, poluarea solului şi a pânzei freatice şi implicit, prin punerea în pericol a sănătăţii acestora“, a afirmat, într-o postare pe pagina sa de socializare, Daniel Gheba, care a solicitat autorităţilor competente, în special Gărzii de Mediu Dolj, să se autosesizeze şi să deschidă o anchetă în acest caz. 

Imaginile sunt grăitoare

Din imaginile publicate de deputatul Daniel Gheba se vede cum un buldoexcavator încarcă deşeuri provenite de la o locuinţă, atribuită edilului Valerică Pupăză, într-o remorcă. Tractorul, despre care reprezentanţii USR-PLUS spun că ar fi al administraţiei din Cârcea, ca, de altfel, şi buldoexcavatorul, este filmat apoi pe un teren de la marginea localităţii, descărcând molozul. Interesant este că terenul respectiv este o fostă groapă de gunoi, închisă de autorităţile din Cârcea, pe care tronează falnic un panou pe care scrie cu litere mari „Groapă de gunoi închisă – depozitarea resturilor menajere industriale STRICT INTERZISĂ“. Însă, aşa cum se întâmplă în mai toate colţurile României, regulile sunt făcut doar pentru a fi încălcate.

Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al primarului Valerică Pupăză, însă, în ciuda insistenţelor noastre, acesta nu a putut fi contactat.   

Facebook Comments