Sportivi care ne-au părăsit prea devreme

Fără îndoială că toate sporturile au reprezentanţii lor de marcă, sportivi care ne fac de altfel să ne uităm cu interes la toate competiţiile unde aceştia apar. Din nefericire sunt sportivi care, în plină cariera au părăsit această lume, fiind asasinaţi sau în alte moduri independente de voinţa lor. Tocmai despre asemenea oameni vom face referire în acest articol, ca un prinos pentru activitatea lor pe altarul sportului şi pentru a ne aduce aminte că şi ei se supun aceloraşi reguli nescrise ale universului.

0

Andres Escobar

Contact winbet îţi asigură din prima accesul la toată oferta în materie de pariuri sportive a platformei. Cum fotbalul este regele sporturilor, primul pariu la care te gândeşti se îndreaptă fără îndoială către acest sport fenomen. Alături de el, avem  ocazia perfectă să ne amintim despre un jucător de fotbal care a părăsit această lume într-un mod extrem de violent. Și da, este vorba de marele Andres Escobar… De „vină’ este autogolul pe care l-a marcat în propria poartă, la Campionatul Mondial din 1994. În urma acestui autogol, echipa Columbiei a fost eliminată de la Campionat şi traseul în grupe al acestei echipe s-a încheiat mai devreme. La scurt timp însă, destinul face că Escobar să se întoarcă în oraşul său natal Medellin, unde este asasinat cu sânge rece în parcarea unui club de noapte.

Ayrton Senna

Despre acest sportiv din lumea curselor de maşini, toată lumea a auzit cu siguranţă. Pilotul de Formula 1 din Brazilia era idolatrizat de toată lumea, răspunsul lui către aceştia fiind numeroase titluri câştigate în această competiţie. Sfârşitul său tragic avea să vină tot într-o competiţie de Formula 1, desfăşurată în San Marino, în anul 1994. A fost de ajuns un accident în această cursă pentru că Ayrton să îşi piardă viaţa, la numai 34 de ani.
Moartea sa a şocat o lume întreagă, vina aparţinând organizatorilor, care nu au luat măsurile de siguranţă impuse de o asemenea cursă. După moartea acestuia, s-a cerut imperativ organizatorilor de Formula 1 să ia măsuri sporite de siguranţă, de natură să preîntâmpine apariţia unor asemenea tragedii, lucru care de altfel s-a şi întâmplat.

Owen Hart

Fratele mai cunoscutului Brett Hart, Owen era la rândul său un nume de rezonanţă în industria de milioane de dolari din wrestling. Câştigase deja numeroase titluri şi luptele sale erau urmărite cu interes de milioane de fani din întreaga Canada şi din SUA. În data de 23 mai 1999, însă se va întâmpla un tragic eveniment, la intrarea sa în ringul PPV Over The Edge acesta  suferind o căzătură de la mare înălţime. Deşi a fost transportat imediat pentru îngrijiri medicale de urgenţă, a murit pe patul Spitalului Kansas City, la vârsta de 34 de ani.

Deşi moartea sa a stârnit reacţii puternice în public, organizatorii au refuzat închiderea show-ului, acesta continuând ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Paul Hunter

În lumea elegantă a jocului de biliard, Paul Hunter era deja un nume de referinţă. Jucătorul englez îşi face intrarea în forţă în acest joc, învingând la numai 19 ani pe mult mai titratul John Higgins. Totul se întâmplă la Turneul Regal Welsh Open, fapt care i-a adus titlul de Cel Mai  Tânăr Profesionist pentru anul 1999.
A urmat finala cu Fergal O’Brien pe care o câştigă în anul 2001 pentru că imediat în anul următor să îl învingă şi pe Ken Doherty. Toate aceste finale câştigate şi-au pus amprenta asupra carierei sale de profesionist, ajungând să fie considerat al 4–lea sportiv ca şi valoare din lume. Din nefericire însă, sportivul suferea de o boală incurabilă, care avea să îi aducă sfârşitul mai devreme decât se aştepta. Anul 2006 este anul în care boala i se acutizează şi deşi se află internat la un spital de renume, moare la 9 octombrie înainte cu 5 zile de a împlini vârsta de 28 de ani.

Sonny Liston

Boxerul de origine americană a intrat în istoria boxului profesionist prin deţinerea titlului de campion la categoria grea. A reuşit să facă acest lucru începând cu septembrie 1962 şi până în luna februarie a anului 1964, considerat şi în ziua de astăzi un adevărat record. A reuşit pe parcursul carierei sale de boxer profesionist un număr impresionant de victorii, 50 dintr-un număr total de 54.

Victoriile au fost cu atât mai valoroase cu cât un număr de 39 dintre acestea au fost obţinute prin KO. Pe 30 decembrie 1970, Sonny este însă găsit mort în de soţia sa în casa acestora din Las Vegas. Varianta oficială este cea a unui atac de cord, însă presa de la acea vreme a speculat faptul că a fost asasinat de mafia din oraş.

Concluzie

Cu siguranţă că mai aveau multe de spus în sporturile care i-au consacrat, însă universul a decis că ei să părăsească această viaţă mai devreme decât oricine ar fi anticipat. Se cuvine deci să le cinstim amintirea şi de ce nu, să le urmărim victoriile cu ajutorul tehnologiei performanțe din ziua de astăzi!

Facebook Comments