Un copil de 8 ani, atacat de urs chiar în faţa casei

0

Problema urşilor din pădurile României pare să se agraveze, cazurile în care animalele ajung să rănească oameni fiind tot mai dese. Ultimul incident de acest fel a avut loc azi în comuna Ghelința, din județul Covasna, când un urs a rănit un băieţel de numai 8 ani care se juca liniştit în faţa casei. Animalul, care a coborât din pădure pe albia râului, a ieșit direct în mijlocul satului. Alungat de localnici, ursul, un mascul tânăr, a intrat pe o stradă înfundată, unde a dat peste băieţelul se juca în fața porții. Din fericire, rănile provocate de animal nu au fost grave, copilul fiind doar zgâriat pe abdoment.
Localnicii spun că ursul intră deseori în satul lor, județul Covasna fiind renumit pentru numărul mare de exemplare care frecventează zonele locuite de oameni. Conform stirileprotv.ro, în ultimele trei săptămâni, la telefonul de urgență 112 au fost semnalate 78 de asemenea apariții, în 29 de localități.

În tot acest timp, organizaţiile de mediu şi cele pentru protecţia animalului fac eforturi pentru a bloca încercările Ministerului Mediului de a schimba legislaţia astfel încât urşii agresivi ori cei care şi-au făcut un obicei din a coborî în localităţi să poată fi extraşi din acele zone. Concret, în maximum 24 de ore de la sesizarea unei astfel de probleme cu urșii, la locul respectiv se va deplasa o echipă formată de jandarmi și vânători care va interveni gradual, în funcție de situație. Dacă este prima vizită a unui urs în localitate, se începe cu o alungare a animalului. Dacă se constată că se repetă vizitele, trebuie să se treacă la tranchilizare și relocare, iar dacă animalul devine periculos, atacă, e agresiv, atunci soluția va fi de „extragere” prin împușcare. 

Facebook Comments