Scandal la ușa CJ Dolj. Constructorul platformelor pentru containerele îngropate refuză să mai prelungească contractul

Telenovela masterplanului de deșeuri al județului pare încă departe de a se încheia. După ani întregi de întârzieri, tergiversări, probleme și scandaluri, azi s-a consumat un nou episod cel puțin bizar, chiar la ușa Consiliului Județean Dolj. Protagonist a fost Marius Croitoru, patronul European Waste Technology SRL, constructorul platformelor cu containere îngropate. Nemulțumit de faptul că CJ Dolj întârzie predarea amplasamentelor din cauza lipsei documentațiilor necesare pentru autorizațiile de construcție, acesta a adus mai multe utilajele şi a blocat strada din fața instituției. Croitoru spune că a fost ameninţat de reprezentanții consiliului județean şi anunță nu mai este de acord să prelungească contractul, care și așa a fost prelungit de câteva ori.

0

„Suntem din nou în pragul de a prelungi contractul. Plătim cu peste o mie de euro containerul mai scump. Și noi și consiliul județean am făcut două consultări către Direcția de achiziții publice, am primit răspunsuri, am demonstrat cu facturi că noi le plătim mai scumpe, conform instrucțiunii ANAF nr. 2, întrucât nu s-a prelungit din cauza noastră. Trebuie să ne plătească costurile de achiziție, însă nu au luat nicio măsură. Vin și invocă fel și fel de motive. (…) Ei au invocat în instanță faptul că era previzibil că acest contract se va prelungi, în condițiile în care a fost o licitație publică. Fără să spună că am avut ședință împreună, nu vă spun unde, îmi zic domnule Croitoru, finalizați-le și noi le luăm în primire. Și nu vă spun că noi le-am finalizat, dar ei aruncă la noi că nu ne facem treaba. Credeți că nu suntem în stare cu toți oamenii aceștia, în 20 de zile, să termin? Ba da! Dar nu termin! Ei vor să vând sub preț. Am fost amenințat că, dacă renunț la contract, nu o să am nicio problemă din punct de vedere legal, fiindcă am dreptate, dar să am grijă cu restul. Mi s-a spus clar că, din punct de vedere juridic, nu o să fie nicio problemă legală, dar după aceea se va resfrânge totul asupra mea și a societății mele. Sunt niște javre ordinare”, a declarat Marius Croitoru, citat de site-ul ziaruldecraiova.ro.

Contractul pentru construirea, în Craiova, a 438 de platforme pentru containerele îngropate, derulat prin Masterplanul de deșeuri al județului, a fost atribuit firmei EWT SRL în anul 2018, iar termenul de finalizare era 2018. De atunci, contractul a fost prelungit de șase ori, termenul pentru predarea platformelor fiind finalul acestei luni. Până acum, au fost finalizate aproape 280 de platforme. Șansele ca toate platformele să fie predate însă sunt aproape nule, constructorul spunând că, cel mai devreme, acestea ar putea fi gata la finalul anului. Scandalul iscat acum încurcă și mai mult lucurile, astfel că nu este exclus să se ajungă în situația în care CJ Dolj va fi obligat să reia procedurile de licitație pentru platformele rămase de construit, ceea ce înseamnă, automat, câțiva ani pierduți.   

Facebook Comments