Preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: „Prezența utilajelor în fața Palatului Administrativ, o încercare de intimidare a administrației județene“

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, reacţionează după protestul de luni al constructorului platformelor cu containere îngropate din Craiova şi spune că acţiunile sunt o tentativă „de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene“, scopul fiin acela de a obține sume mai mari din partea autorității publice.

0

„Prezența utilajelor SC European Waste Technology în fața Palatului Administrativ reprezintă o încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene. Reprezentanții companiei profită de pe urma atenției pe care craiovenii o oferă procesului de realizare a platformelor containerelor îngropate și încearcă să ofere o imagine denaturată a relației dintre constructor și Consiliul Județean Dolj. Scopul final al acestui demers îl reprezintă obținerea unor sume mai mari din partea autorității publice pentru lucrările care se desfășoară în acest moment în Craiova.
În realitate, cererea de majorare a valorii lucrărilor se află în instanță, ca urmare a unui demers pe care SC European Waste Technology l-a inițiat împotriva Consiliului Județean Dolj, iar litigiul comercial este în curs de soluționare. Autoritatea publică nu poate modifica termenii contractului aflat în desfășurare, contract pe care compania constructoare și l-a asumat la momentul semnării, în lipsa unei decizii judecătorești. Investiția se realizează din fonduri europene obținute în baza unor condiții stricte, de la care autoritatea publică nu se poate abate. Banii publici nu pot fi utilizați discreționar.
Totodată, subliniez faptul că toate compartimentele Consiliului Județean Dolj implicate în desfășurarea acestui proiect au oferit sprijin și au întreprins toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a contractului. Specialiștii noștri au întocmit la timp toate documentațiile necesare și au acționat cu celeritate de fiecare dată când au existat solicitări din partea constructorului.
Acțiunea de astăzi este una împotriva legii și a intereselor publice. Suntem convinși că instituțiile abilitate vor lua măsuri în consecință“, afirmă, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, preşedintele CJ Dolj.

Reamintim că, nemulțumit de faptul că CJ Dolj întârzie predarea amplasamentelor din cauza lipsei documentațiilor necesare pentru autorizațiile de construcție, Marius Croitoru, patronul European Waste Technology SRL, constructorul platformelor cu containere îngropate, a adus mai multe utilajele şi a blocat strada din fața instituției. Croitoru a susţinut că a fost ameninţat de reprezentanții consiliului județean şi a anunțat că nu mai este de acord să prelungească contractul pentru construirea platformelor.

Facebook Comments