Terpeziţa mai are o şansă: Cristian Nuţă, omul potrivit să construiască o localitate modernă

Destinele unei localităţi de aproape 2.000 de locuitori urmează să fie stabilit la sfârşitul acestei săptămâni. După evenimente care au lăsat comuna fără un ales legitim, pe 27 iunie cetăţenii au pentru cine să vină la urne.

0

Comuna a fost gospodărită cu mână de fier de către Constantin Popa, omul care a ţinut frâiele timp de aproape patru mandate, până în anul 2015. Dovadă că localitatea a mers doar către dezvoltare alături de el o reprezintă rezultatul alegerilor din septembrie 2020, atunci când Popa a revenit în fotoliul de edil-şef, ales de cetăţeni. O mişcare politică de îndepărtare a acestuia şi-a atins scopul, iar la puţin timp după alegeri, Constantin Popa a fost găsit incompatibil pentru că deţinuse, în trecut, 1% dintr-o asociaţie agricolă familială. Astfel a fost oprit cel mai bun plan de administrare al localităţii pe care Terpeziţa îl avusese până atunci.

Acum, acest plan are şanse să devină realitate pentru că a fost asumat de către un profesionist. Cristian Nuţă este de profesie inginer şi a ales să candideze pentru a se asigura că localitatea natală îşi va continua drumul către dezvoltare. „Sunt fiu al satului, sunt consilier local şi am fost mereu implicat în problemele pe care le-au întâmpinat localnicii din Terpeziţa. Totodată, am văzut şi eforturile pe care primarul Constantin Popa le-a făcut de-a lungul anilor şi felul în care comuna s-a dezvoltat. Nu îmi doresc decât să fac ca aceste proiecte să continue, în avantajul nostru al tuturor”, susţine Cristian Nuţă, candidat la funcţia de primar.

Sub administraţia Partidului Social Democrat, la Terpeziţa s-au văzut transformări reale. S-au făcut asfaltări, au fost construite poduri, au fost pietruite uliţele, s-au montat primele lămpi LED pentru iluminatul stradal şi a fost construit şi un centru medico-social care să vină în ajutorul persoanelor cu posibilităţi reduse şi nu numai. „Toate aceste investiţii au schimbat faţa comunei, dar mai sunt multe de făcut. Vreau să finalizăm asfaltarea drumului comunal Terpeziţa-Căciulatu, dar şi întreg sistemul de iluminat stradal pe bază de lămpi cu LED, pentru a reduce costurile administraţiei locale, dar şi pentru a asigura un consum bazat pe energie verde. Îmi doresc să alocăm fonduri pentru amenajarea de locuri de joacă pentru copii, să reabilităm căminul cultural din satul Căciulatu şi să împrejmuim terenul de fotbal din satul Terpeziţa. În plus, este nevoie de investiţii în sediul primăriei pentru a crea spaţii potrivite desfăşurării activităţii angajaţilor şi o relaţionare mai bună cu cetăţenii”, declară candidatul.

Pentru ca aceste proiecte să poată fi duse la îndeplinire, Cristian Nuţă s-a înscris în lupta electorală din partea Partidului Social-Democrat. Pe 27 iunie, este nevoie de susţinerea tuturor celor care înţeleg că este nevoie de continuitate pentru ca dezvoltarea comunei să devină realitate.

Facebook Comments