Şiretlic la indigo în două primării din Vâlcea

Alegerile parţiale pentru primăriile Slătioara şi Scundu din judeţul Vâlcea ar putea deveni studiu de caz în manualele de administraţie şi politică. Şi mai ales subiect de teatru burlesc.

0

Pe scurt, doi primari cu state vechi, ambii de la PSD, sunt dovediţi incompatibili de către Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) fiindcă şi unul şi celălalt deţinuseră firme în timp ce erau primari. Urmează procese şi procese, cei doi pierd toate căile de atac şi sunt destituiţi. ANI i-a biruit, fir-ar ea să fie! Guvernul stabileşte alegeri parţiale, dar cei doi nu se dau duşi din primării. Pentru că nu e altul ca românul când vine vorba de şmecherit legea, găsesc soluţia: se vopsesc în consilieri ai interimarilor, oameni supuşi lor, şi îşi trimit rudele să candideze: cel de la Slătioara, soţia, contabilă în primărie, iar cel de la Scundu, fiul, acum, viceprimar cu atribuţii de primar. Şiretlic mai tras la indigo ca acesta, greu de găsit, parol! Privit strict teatral, subiectul e comic şi vulgar, dar te şi provoacă. Oare, ce-o fi fost cu primarii Sorin Romcescu şi Dumitru Blejan? N-au citit legea care nu le dădea voie să aibă şi firme? Sau dacă au citit-o, au eludat-o? Grav în ambele situaţii. La fel să fi procedat şi cu legile administraţiei locale? Şi de ce ţin cu tot dinadinsul să transmită primăria ca pe un coş de prune în familie? Nu cumva se tem că pute ceva înăuntru?

Cum spuneam, mult burlesc. Spectacolul suprem va avea loc la alegerile din 27 iunie, când nu este exclus ca publicul votant să fie sedus de orice altceva decât de realitate. În fond, România e o ţară tristă plină de umor!

Facebook Comments