Deputatul Neață: „Inițiativa care face dreptate angajaților din sport, pe drumul spre adoptare”

”Vă spuneam în urmă cu aproape două luni că a trebuit să revenim cu o nouă inițiativă legislativă pentru modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000 care să permită utilizarea contractelor sportive și pentru alți participanți la activitatea sportivă. Aceasta este o inițiativă legislativă care face parte dintr-o serie cu ajutorul căreia am avut ca obiectiv asigurarea acelorași condiții contractuale pentru toate profesiile și specializările de care este nevoie în sport”, potrivit deputatului PSD de Vâlcea, Eugen Neață.

0

„Vă vine sau nu vă vine să credeți, sportivii puteau fi angajați prin intermediul contractelor sportive, personalul auxiliar, nu. Ca și cum sportivii ar fi putut atinge performanțe importante fără sprijinul tuturor celor care îi ajută zi de zi în demersul lor.

Este greu de înțeles cum s-a ajuns în această situație care desparte categorii de angajați și discriminează fără să înțeleagă că produsul activității sportive este întotdeauna unul asigurat de un întreg sistem de profesii și că niciuna dintre aceste profesii nu este mai cu moț decât oricare alta. Am bucuria să vă spun că, după o lungă serie de avize, care poate fi urmărită în toată complexitatea ei pe pagina Senatului României (https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=23600), inițiativa legislativă propusă va merge, cu propunere de adoptare, pentru decizia finală în Camera Deputaților. Folosesc acest prilej pentru a arăta că drumul unei inițiative legislative este mult mai lung decât pare la prima vedere și că activitatea parlamentară este cu totul altceva decât simpla prezență la ședințele de plen. Mulțumesc cu această ocazie tuturor celor care au susținut prin semnătura lor, în calitate de coinițiatori, acest amendament.

Și, pentru că ultimul vot a fost de 11 pentru și 3 abținere(niciun vot împotrivă), mulțumesc și tuturor celor care au susținut prin vot inițiativa depusă de mine, deși acționează în alte partide politice.

Totodată, mulțumesc domnului senator Bogdan Matei pentru susținerea pe care mi-a acordat-o în vederea unui vot favorabil atât în comisia avizatoare, cât și în comisia de fond.

Sper ca, la capătul acestui traseu aventuros și alți partianți la activitatea sportivă să poată încheia un contract sportiv, nu un contract oarecare de muncă, pentru a pregăti cu toate resursele viitoarele medalii obținute de sportivii români în competițiile naționale, europene și internaționale. Urmăresc, la fel ca dumneavoastră, meciurile de fotbal care se joacă pentru competiția continentală și înțeleg că absența echipei noastre naționale de la această întrecere are o legătură și cu modul în care organizăm prin legi și regulamente activitatea de pregătire a sportivilor în România.”, a mai precizat parlamentarul social democrat.

 

 

Facebook Comments