Proiectul deputatului Stroe, de sprijinire a sportului de masă, promulgat de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă referitoare la acordarea unor vouchere, în valoare de 300 de lei, copiilor legitimaţi la cluburile sportive. Ordonanţa, de care au beneficiat deja câteva zeci de mii de tineri, a fost adoptată în anul 2020, de Guvernul Orban, la propunerea ministrului Tineretului şi Sportului, deputatul PNL Ionuţ Stroe. Acesta afirma atunci că este nevoie de asemenea proiecte care să atragă copiii către sport.

0

De aceste vouchere vor putea beneficia toţi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, legitimaţi la un club sportiv, banii urmând a fi folosiţi pentru achiziționarea de echipamente sportive. Prin această lege se urmăreşte încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă, după ce, în ultimii ani, numărul tinerilor care vin către cluburile sportive a scăzut drastic.

„Vești bune. De astăzi, ordonanța de urgență pe care am pregătit-o ca ministru al Tineretului și Sportului anul trecut, prin care s-au acordat vouchere pentru copiii care se legitimau pentru prima oară la un club sportiv, este lege, fiind promulgată de Președintele Klaus Iohannis. În toamna lui 2020, în plină criză, am pus o cărămidă importantă la temelia sportului românesc. Peste 25.000 de copii au primit, în doar 2 luni, vouchere de câte 300 de lei, pentru a-și achiziționa echipamente sportive, printr-un program al Guvernului Orban. Sunt copii care nu mai practicaseră sport până atunci într-un cadru organizat, la un club. A fost prima creștere majoră a numărului de copii înscriși la sportul de performanță în ultimii ani!

Banii publici investiți în sport trebuie să se îndrepte cu precădere spre copii și juniori. În loc să cumpărăm și să „importăm” sportivi din alte țări, astăzi, îmi doresc să investim mai mult în viitorii campioni și în viitoarele staruri ale sportului românesc. Este obligatoriu ca acest program să fie continuat, mai ales că există un cadru legal perfect funcțional încă din toamnă și confirmat astăzi prin lege. El poate fi utilizat pentru a crește baza de selecție a sportului românesc și pentru a contribui la starea de sănătate, la educația și la formarea copiilor din România“, a declarat iniţiatorul Ordonanţei, deputatul PNL Ionuţ Stroe.

Facebook Comments