Fostul director al DRDP Craiova, Bogdan Bratu, a fost trimis în judecată

Bogdan Bratu, fostul şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a fost trimis în judecată în dosarul în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune. Procurorii susţin că, folosindu-se de o diplomă falsă, acesta a prejudiciat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu peste un milion de lei.

0

„(…) În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos. Precizăm că diploma de licență sus menționată a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016, prin sentința penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.
Actele adiționale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit“, se aratră într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Facebook Comments