Ştefan Stoica (PNL Dolj): A fost lansată licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj

Președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica, unul dintre principalii susținători ai proiectului, a anunţat că a fost lansată licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză care va conecta municipiului Craiova de Lugoj şi de Coridorul IV.

0

„Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi, 1 iunie 2021, pe SICAP. Valoare totală estimată – 127 milioane lei; lungime estimată – aproximativ 250 de kilometri; profilul drumului – autostradă sau drum expres, putând să varieze în funcție de anumite date tehnice; termenul limită pentru depunerea ofertelor  -12.07.2021“, spune, într-o postare pe pagina sa de socializare, liderul PNL Dolj.   

Ștefan Stoica – președintele PNL Dolj

Reamintim că Ştefan Stoica a fost unul dintre susţinătorii proiectului unui drum de mare viteză care să lege Craiova de Autostrada A1, care ajunge la Nădlac, oferind astfel o legătură directă între Oltenia şi Europa de Vest. Parlamentarul craiovean a depus, alături de colegii săi liberali din regiune, un amendament la bugetul de stat pentru 2021 prin care au şi fost alocaţi 20 de milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate. „Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură rutieră. (…) Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării”, au susţinut atunci liberalii.

Facebook Comments