Antrenorul Pera, mutare-şoc de la SCM Râmnicu Vâlcea la ŢSKA Moscova

Antrenorul SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, pleacă la ŢSKA Moscova, a doua forţă din handbalul rus după Rostov. În contractul său pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă unul, este stipulată câştigarea Ligii Campionilor. Dincolo de faptul că mutarea la ŢSKA poate fi considerată lovitura carierei sale de până acum, se speculează că Pera părăseşte echipa şi din cauza frăsunelilor politice din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, care au creat disconfort campioanei României.

0

Cu Florentin Pera, SCM Râmnicu Vâlcea a reuşit în trei ani tot ce se putea câştiga: campionatul, cupa şi două Supercupe. De asemenea, echipa vâlceană a ajuns  în optimile şi sferturile Ligii Campionilor în ultimele două sezoane.

Pera: „Echipa a avut parte de cei mai sufletişti suporteri, care vor rămâne în sufletul meu”

„Toate aceste rezultate au fost obţinute cu foarte multă muncă, sacrificii şi nu ar fi fost posibile fără sprijinul tuturor jucătoarelor care au fost la Vâlcea în această perioadă, staff-ului tehnic şi medical, conducerii şi sponsorilor. O menţiune specială este pentru Primăria Rm. Vâlcea, care a asigurat condiţiile necesare performanţei. Totodată, ţin să mulţumesc domnului primar Mircia Gutău, care, pe lângă susţinerea financiară, a fost trup şi suflet alături de echipă şi a trăit emoţiile fiecărui meci important alături de noi. Nu în ultimul rând, vreau să precizez că echipa a avut parte de cei mai sufletişti suporteri, care vor rămâne în sufletul meu”, a declarat Pera pentru Pro Sport.

După plecarea lui Pera, SCM Rm. Vâlcea va fi condusă de secundul acestuia, sârbul Goran Kurteš, ajutat de  Ildikó Kerekes. Oficialii echipei au declarat că sunt în căutarea unui nou antrenor, la fel de bun, şi vor face noi achiziţii de jucătoare.

Două meciuri în această săptămână

Dar viaţa merge mai departe. Cu Pera încă antrenor, sportivele de la Râmnicu Vâlcea au obţinut luni, 31 mai,  o nouă victorie în faţa  HC Zalău (29-27). Partida s-a desfăşurat la Bucureşti, unde are loc ultimul turneu al actualului sezon competiţional.

Miercuri, 2 iunie, la ora 18:30, vâlcencele se vor confrunta cu CS Universitatea Cluj, iar ultima partidă va avea loc joi, 3 iunie, la ora 16:00, în compania formaţiei Rapid Bucureşti, meciul fiind transmis de TVR 1.

Facebook Comments