Respectaţi copiii din România!

0

PNL pare să se fi răzgândit şi dă semne că nu ar mai vrea să mărească alocaţiile de la 1 iulie pentru că, declara domnul Orban, ,,nu sunt bani să crească alocaţiile copiilor în acest an”, conform graficului de creştere în cinci etape din OUG 123/2020 cu care ministrul muncii, Raluca Turcan, se lăuda mai deunăzi (nu mai departe de mijlocul lunii februarie 2021)!
Să sperăm că se vor răzgândi cei care ne conduc vremelnic, ce-i drept, întrucât credibilitatea mai-marilor începe să aibă un caracter îndoielnic, în condiţiile în care preşedintele Orban declară una (de exemplu vaccin contracost pe viitor) şi prim-ministrul alta („nu s-a discutat nimic despre asta în coaliţie“). Până la urmă, e de bine să spună ce vor, dar să facă ce trebuie! Ne-am putea obişnui şi cu asta, atât timp cât copiilor României le sunt respectate promisiunile din campanie, care se mai şi regăsesc scrise într-o OUG! Pentru că, aşa cum zice tata: ,,Promisiunea dată e datorie curată!”. Sau să nu fi primit aceste învăţăminte de la părinţii lor şi politicienii noştri? Greu de crezut… De fapt, la noi, la români, depinde cum priveşti promisiunea: unii prin prisma avantajelor personale, alţii pentru binele tuturor. Să sperăm că aleşii noştri fac parte din a doua categorie, că doar speranţa moare ultima şi ce altceva ne-ar mai rămâne?

Mai spunea domnul Orban că ,,prin reforma pensiilor se urmăreşte să se facă dreptate pensionarilor”, ceea ce frizează cumva ridicolul pentru că eliminarea pensiilor speciale, cu care s-a lăudat atât în campanie, arată de-a dreptul neputinţa acestui guvern. Este foarte important ca pensionarilor să li se facă dreptate, dar ce facem cu copiii, pentru că şi ei trebuie respectaţi! Nu umblaţi cu jumătăţi de măsură, domnilor guvernanţi!
Se găsesc bani pentru tot felul de prostii (ECO-Fest-uri, pensii speciale etc.), dar nu se mai găsesc bani pentru copii??

Criza COVID 19 a înrăutăţit situaţia materială a multor copii din România. La acest moment, în România, aproximativ 1,7 milioane de copii se află în risc de sărăcie, dintre care cca 900.000 se află în sărăcie extremă. Iar Doljul este în primele şapte judeţe cu copii aflaţi în aceste condiţii. Mai mult, sunt foarte multe familii în care ambii părinţi au un job, dar banii sunt insuficienţi pentru creşterea sănătoasă a copiilor. În aceste condiţii, este exclusă orice amânare a majorării alocaţiilor pentru copii.

PMP cere PNL respectarea OUG 123/2020, a calendarului creşterii în cinci etape a acestor alocaţii.
PMP cere creşterea de la 1 iulie 2021 a alocaţiei la 484 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, respectiv la 242 lei pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani, dacă ei merg la liceu sau la şcoli profesionale, până la finalizarea cursurilor.

Sărăcia în rândul copiilor trebuie combătută aşa cum se întâmplă peste tot în UE! Nu poţi combate sărăcia cu oameni care sunt indiferenţi la soarta celor mai necăjiţi!

Facebook Comments