Cele mai populare mărci auto din România

Parcul auto din România este unul extrem de variat. Procentul celor care cumpără modele de mașini noi este unul destul de scăzut, foarte mulți șoferi alegând să achiziționeze mașini de pe piața auto second hand.

0

Cu toate acestea, nici obiceiurile de achiziție a mașinilor la mâna a doua nu sunt chiar unele sănătoase. Verificarea istoricului pe care îl are un autovehicul înainte de achiziție nu este realizată decât de un mic procent al cumpărătorilor, cei mai mulți dintre aceștia făcând achiziții pe baza intuiției sau încrederii în vânzător. Cu toate acestea, www.checkcardna.com este unul dintre instrumentele care ar trebui să fie cele mai cunoscute de către cei care achiziționează mașini second hand, deoarece acesta prezintă date importante care oferă anumite garanții cumpărătorului. 

De ce e important să verifici istoricul mașinii înainte de achiziție 

Să cumperi o mașină pe încredere sau pe baza intuiției nu este tocmai cea mai bună alegere. Există atâtea situații semnalate de către cumpărătorii din România că mașinile pe care le-au cumpărat la mâna a doua s-au dovedit cu totul altfel decât ceea ce păreau. Pentru a afla situația de a fapt a unui autovehicul, este recomandată consultarea VinAudit pentru a descoperi tot istoricul acestuia, când a fost în service și câți km reali are, ce defecțiuni majore a avut, ce s-a reparat și dacă a fost implicat sau nu în vreun accident major de-a lungul timpului. 

Ce mașini caută românii 

Mulți români aleg să cumpere mașini aduse din diverse țări europene, dat fiind că acestea sunt mai bine îngrijite și se găsesc la prețuri mai bune decât aici. Majoritatea caută modele care să reziste bine în timp și pentru care să nu scoată din buzunar mai mulți bani decât ar merita. Printre cele mai populare mărci de mașini căutate și utilizate de români se numără Volkswagen, Opel, Audi sau BMW. Bineînțeles, aceste alegeri urmează după modelele autohtone Dacia pe care românii le aleg mai ales pentru prețul pe care îl au și în varianta de mașină nouă. 

Volkswagen-urile sunt cele mai căutate mașini pe piața second hand din România, iar acest lucru se datorează mai ales faptului că prezintă o mare fiabilitate în ceea ce privește consumul, costurile medii de reparație sunt scăzute și sunt extrem de rezistente în timp. 

La fel de căutate par a fi și modelele Opel, mai ales prin prisma costurilor mici de reparații pe care le au și a prețurilor de achiziție scăzute. 

Modelele Audi sunt unele fiabile, deși costurile medii de reparații sunt mai crescute decât în  cazul altor modele. Mașinile germane tind să fie asociate cu o bună fiabilitate, iar românii încă acordă o încredere mai mare calității germane recunoscute din anii 90, imediat ce România a făcut cunoștință cu Occidentul.  

Modelele BMW sunt, de asemenea, utilizate la scară largă în România, deși fiabilitatea acestora nu mai este la fel de crescută ca pe vremuri, cum spun mulți dintre utilizatori. Cu toate acestea, modelele de mașini BMW rămân unele de calitate și sunt alese mai ales pentru aspectul elegant și pentru puterea motoarelor.

Facebook Comments