Catălin Cocora, candidatul potrivit pentru Catane

Fiu al satului, inginerul Cătălin Daniel Cocora, candidatul PNL pentru funcţia de primar, este soluţia ideală pentru dezvoltarea comunei Catane, localitate situată pe malul Dunării. Cu o bogată experienţă în administraţie, Cocora a înţeles că principala prioritate a oricărui edil trebuie să fie oamenii. Pentru că nu poţi avea o localitate bogată şi prosperă dacă locuitorii săi trăiesc la limita subzistenţei.

0

De profesie inginer şi pasionat de apicultură, Cătălin Daniel Cocora, în vârstă de 47 de ani, spune că este un „cătănean“ get-beget. „Consider că, fiind născut şi crescut aici, în Catane, îmi oferă avantajul de a cunoaşte cel mai bine problemele şi nevoile acestei comunităţi. Care, din păcate, nu sunt puţine“, spune candidatul PNL pentru funcţia de primar. Implicat de ani buni în viaţa socială şi administrativă a localităţii, Cătălin Cocora este convins că, pentru ca o administraţie să aibă succes, ea trebuie să pună în centrul strategiilor de investiţii oamenii din localitate. „Nu este un secret faptul că localitatea noastră este una săracă. Avem foarte multe persoane care depind sută la sută de ajutorul social pentru că nu au alte venituri. Din păcate, la nivelul comunei nu s-a făcut niciun demers pentru sprijinirea tinerilor ori a persoanelor din mediile defavorizate.
Obligaţia şi datoria noastră, ca şi aleşi locali, este să ne ocupăm de problemele şi nevoile comunităţii, ale oamenilor. De aceea, pentru mine, partea socială este extrem de importantă“, afirmă inginerul Cătălin Cocora.  
„Soluţii sunt, dar trebuie să existe şi voinţă“

Realitatea cruntă este că, deşi România are la dispoziţie de mai bine de un deceniu fonduri europene care să ajute comunităţile defavorizate şi sărace, au existat numeroase primării din ţară care nu au depus niciun proiect în acest sens. Iar cea din Catane este una dintre ele. „Eu vreau să-i ajut pe oamenii din comună şi ştiu cum s-o fac. Sunt multe programe cu finanţare nerambursabilă dedicate comunităţilor defavorizate, aşa cum este şi localitatea noastră, care, implementate corect, pot schimba viaţa locuitorilor. Putem să-i ajutăm să pornească mici afaceri, sunt bani europeni puşi la dispoziţie. Însă, din nefericire, administraţiile precedente nu au fost interesate să acceseze astfel de proiecte. Avem mulţi oameni care ar vrea să înceapă o afacere, fie că vorbim despre un service auto, o brutarie, o fermă etc., însă nu au banii necesari. Or, dacă administraţia locală s-ar implica, i-ar ajuta la început, când au cea mai mare nevoie, ar fi un câştig pentru toată comunitatea. S-ar face angajări, primăria ar încasa mai multe taxe, iar acei bani ar putea fi reinvestiţi în domenii care să îmbunătăţească radical calitatea vieţii în comună“, susţine candidatul PNL.
Cătălin Cocora este convins că, prin implicare, viziune şi transparenţă în luarea deciziilor, poate schimba în bine viaţa locuitorilor din Catane.

Facebook Comments